DDKD: Ankara’nın tavrı çifte standart

18-11-2014
Gönül Morkoç
Etiketler İmam Taşçıer DDKD PAK
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD) Başkanı İmam Taşçıer, Kürdistan Özgürlük Partisi’ne (PAK) “alındı” belgesi vermeyen İçişleri Bakanlığı’nı “çifte standart” uygulamakla suçladı.

 

Rûdaw’a konuşan DDKD Başkanı İmam Taşçıer, isminde “Kürdistan” geçtiği için PAK’a iki gündür “alındı” belgesi verilmediğini söyledi. Birkaç gün önce Türkiye’de Anadolu Partisi isminde bir parti kurulduğunu, bakanlıktan “alındı” belgesini aynı gün aldığını belirten Taşçıer, şunları söyledi:

 

“Bu çifte standarttır. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana tek millet, tek devlet anlayışı ile hareket etti. Bu anlayış halen devam ediyor. İçişleri Bakanlığı’nın bu tavrı çözüm sürecinin ruhuna aykırıdır. Demokrasiye de aykırıdır.”

 

Taşçıer, bakanlığın tavrının “keyfi” olduğunu belirterek, hükümet yetkililerinin durumun düzeltilmesi için bir an önce devreye girmesini istedi.

 

PAK, kuruluş belgelerini dün Türkiye İçişleri Bakanlığı’na teslim etti. Türkiye kanunlarına göre, bakanlığın parti yetkililerine belgeleri teslim aldığına dair bir “alındı” belgesi vermesi gerekiyor. Ancak 2 gündür, “inceleme yapılacak” gerekçesi ile PAK yöneticilerine söz konusu belge verilmedi. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli