Seçimleri takip eden Rûdaw muhabirleri engellendi

4 saat önce
Etiketler Rûdaw Kürdistan Seçimleri 2024 Peyam Serbest Seçimler
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil’in Koye ilçesi ile Halepçe’deki seçim merkezlerinde seçimi takip eden Rûdaw muhabirleri kimliği belirsiz kişiler tarafından engellendi. Metro Merkezi ise gazetecilere yönelik ihlalleri kınadı.

20 Ekim’de yapılacak Kürdistan Parlamentosu seçimleri kapsamında bugün güvenlik güçleri ve Peşmergeler oy kullanmak için sandık başına gidiyor.

Erbil’in Koye ilçesinde seçim sürecini takip eden Rûdaw muhabiri Peyam Serbest ile Rûdaw kameramanı, yüzü maskeli ve askeri üniformalı kişiler tarafından engellendi.

Söz konusu şahıslar Rûdaw muhabirinin telefonunu elinden alarak uzaklaştı. Olay seçim güvenliğini sağlayan güvenlik birimlerine aktarıldıktan sonra muhabirimizin telefonu iade edilerek özür dilendi. 

Muhabir Hakları Örgütü Başkanı Hozan Kadir, Koye’de iki, Halepçe’de de bir olmak üzere gazetecilere karşı üç ihlalin gerçekleştiğini söyledi.

Halepçe’de de seçimi takip eden Rûdaw muhabiri Sazgar Salah ve kameramanı yine güvenlik ekipleri tarafından engellendi.

Rûdaw’a konuşan gazeteci haklarını koruma kuruluşu METRO Merkezi Başkanı Rahman Garip, “Gazetecilere müdahalenin yapıldığı bir seçim süreci şeffaf sayılamaz” dedi.

“Gazetecilere karşı engellemeleri kınıyorum” diyen Garip, “Gazetecilere karşı bu uygulama birilerinin hile yaptığının kanıtıdır” diye ekledi.

Kürdistan Parlamentosu seçimleri için güvenlik güçleri ve Peşmergelerin katıldığı özel oylama sabah 07:00’de başladı ve saat 18:00’a kadar devam edecek.

Seçmenler, Erbil, Süleymaniye, Dohuk ve Halepçe’nin yanı sıra Kürdistan Bölgesi idaresi dışındaki Kerkük ile Musul’da ve Bağdat, Selahaddin ile Vast illerinde sandık başına gidiyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli