Komisyon Başkanı: Oy verme süreci gayet iyi ilerliyor

5 saat önce
Etiketler Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Ömer Ahmed Kürdistan Seçimleri 2024
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Başkanı Ömer Ahmed, Kürdistan Parlamentosu seçimleri için özel oylama sürecinin gayet iyi ilerlediğini açıkladı.

Kürdistan Bölgesi’nde 20 Ekim’de yapılacak olan parlamento seçimlerinden önce bugün güvenlik güçleri ve Peşmergelerin katıldığı özel oylama yapılıyor.

Seçmenler, Erbil, Süleymaniye, Dohuk ve Halepçe’nin yanı sıra Kürdistan Bölgesi idaresi dışındaki Kerkük ile Musul’da ve Bağdat, Selahaddin ile Vast illerinde sandık başına gidiyor.

215 bin 960 kişinin oy hakkında sahip olduğu özel oylama sabah saat 07.00 itibariyle başladı ve saat 18.00’e kadar devam edecek.

Erbil’deki bir seçim merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Başkanı Yargıç Ömer Ahmed, “Oy verme süreci zamanında başladı. 12'si Irak illerinde olmak üzere 165 özel sandıkta oylar kullanılıyor. Süreç gayet iyi ilerliyor ve hile oranı sıfır. Seçmenlerin oy kullanmak için acele etmemesini tafsiye ediyorum” dedi.

Bazı seçim merkezlerine telefon sokulduğu iddialarını reddeden Ahmed, “Seçmenlerin içeriye cep telefonu aldığına dair haberler asılsızdır. Halepçe'de gerginlik çıktığı iddia edildi. Bir siyasi parti temsilcisinin içeri telefon aldığını ve bu yüzden dışarı çıkarıldığını biliyoruz” diye konuştu.

Seçimlere gözlemci olarak katılan Çaw örgütü başkanı Serbest Amedi de, “Komisyon, yönerge ve kurallarında seçmenlerin sandıklara cep telefonu ile gitmemesi gerektiğini belirtmişti ancak ne yazık ki bugün bazı merkezlerde bu tür vakalar yaşandı” açıklamasını yaptı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli