Kürt Kızılayı ile ABD heyeti Serê Kaniyê'ye doğru yola çıktı

Tıl Temir (Rûdaw) - Kürt Kızılayı ile ABD’lilerden oluşan bir heyet, Serê Kaniyê doğru yola çıktı. Heyet, ilçede şiddetli çatışmalar sonucunda yaralanan sivilleri çevredeki hastanelere taşımayı amaçlıyor.

Rûdaw muhabiri Rengin Şero, bugün Tıl Temir’den Kürt Kızılayı ile ABD’lilerden oluşan bir heyetin Serê Kaniyê’ye doğru hareket ettiğini söyledi.

Muhabirimiz, sağlık ekiplerinin Serê Kaniyê de yaşanan çatışmalar sonucu yaralanan sivilerin tedavi edilmesi için yola çıktıklarını belirterek, ekipler tarafından kurtarılacak yaralı sivillerin çevredeki hastanelere sevk edeceklerini aktardı.

Dün ABD heyeti ile Türk yetkilileri arasında yaklaşık 5 saat süren görüşmeler sonunda Rojava’ya yönelik yapılan operasyona 120 saat ara verilmesine karar verilmişti. Ateşkes kararı dün akşam 22:00’da yürürlüğe girdiği açıklandı.

Ancak Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (Eski adı ÖSO) güçleri Serê Kaniyê’ye dün öğleden sonra aralıksız saldırı düzenledi. Bölgedeki şiddetli çatışmalar sonucu ilçenin abluka alındığı belirtildi.