Başbakan Mesrur Barzani onkoloji hastanesinin temelini attı

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin en büyük onkoloji hastanesinin temelini attı. Başbakan "Sağlık sektörünün daha fazla hizmete ihtiyacı var. Vatandaşların devlet hastanelerinde kendilerini rahat hissetmeleri ve hizmet almaları gerekiyor." dedi.

Başbakan Mesrur Barzani, Erbil’de Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın en büyük onkoloji (kanser tedavisi) hastanesinin temelini attı.

Mesrur Barzani, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Sağlık sektörünün daha fazla hizmete ihtiyacı var. Vatandaşların devlet hastanelerinde kendilerini rahat hissetmeleri ve hizmet almaları gerekiyor" dedi.

30 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanan 5 katlı onkoloji hastanesinin 100’ü kemoterapi tedavisi için kullanılmak üzere toplam 150 yatak kapasiteli olması öngörülüyor.

Başbakan konuşmasında "Dünyanın geri kalanında olduğu gibi bu bölgede de kanser oranı arttı, bu nedenle kanser tedavisi maliyetlerinin yükünü azaltmak için enfeksiyon nedenlerini azaltmak ve hastalarımıza en iyi tedavileri sağlamak için dikkatli çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Sağlık sektöründe hâlâ birçok hizmete ve reforma ihtiyacımız  var” diyen Başbakan Barzani “Kabinenin ilk gününden itibaren sağlık sisteminin reform edilmesi çalışmalarımızın önceliklerinden biri oldu. Bu amaçla sektördeki yabancı uzmanlarla istişarede bulunduk.. Ayrıca ilaçların düzenlenmesi ve kalitesi alanında da önemli adımlar atık” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı kamu ve özel sektörün dengeli ve paralel bir şekilde gelişmesi yönünde pratik adımlar atıldığını söyledi.

Başbakan, “Erbil'deki Rızgari Hastanesi (Kürdistan'ın en büyük hastanelerinden biri) dahil olmak üzere, Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak birçok kamu hastanesinin pilot projeler geliştirmesi talimatını verdik” şeklinde konuştu.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Projeyi uygulayan firmayı tebrik ediyorum, umarım bu hastaneyi bir an önce tamamlanarak hem Erbil'de, hem Kürdistan'da, hem Irak'ta tüm vatandaşların hizmetinde olurlar. Umarım insanlar burayı ziyaret etmek zorunda kalmazlar.”