9 yaşındaki Sedanur 3 gündür kayıp

Haber Merkezi- Kars'ın Kağızman ilçesinde kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'den 3 gündür haber alınamıyor.

 

Kağızman'ın Paslı köyünde Pazar günü meyva toplamak için evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Sedanur Güzel, kaybolmasının 3'üncü gününde de her yerde aranıyor.

 

Kars İl Jandarma Komutanlığı, AFAD ve UMKE ekipleri, 2 komando timi ile vatandaşların katıldığı, iz takip köpeği Atak'ın kullanıldığı arama çalışmalarından şuana kadar bir sonuç alınamadı.

 

Köydeki evler, tek tek inceleyen jandarma, havadan da araziyi tarayan ekiplere drone ile destek veriyor.

 

Yaklaşık 200 kişilik ekiple yürütülen arama çalışmaları devam ederken, jandarma Baba Abdullah Güzel ile anne Handan Güzel'in jandarma karakolunda ifadeleri alındı.

 

Gece geç saatlere kadar devam eden ve sabah erken saatlerde tekrar başlatılan arama çalışmalarında jandarma her türlü ayrıntıyı değerlendiriyor.

 

Konuya ilişkin konuşan Handan Güzel, şunları söyledi:

 

“Dün saat 14.00'te kayboldu. Amca çocuklarıyla erik toplamaya gitmişlerdi. Amca çocuklarına; 'Siz gidin ben biraz daha toplayacağım' demiş ve aşağıya inmiş. Bir daha geri dönmedi. Dünden beri kızımdan haberim yok. Kızımın yerini bilen varsa çıkartsın getirsin, şikayetçi de olmayacağım. Yeter ki sağ salim getirsinler. Bütün Türkiye´ye yalvarıyorum. Ne olursunuz Leyla gibi, Eylül gibi olmasın.”