Irak Parlamentosu’nda yumruklu kavga!

18-09-2017
Rûdaw
Irak Parlamentosu
Irak Parlamentosu
Etiketler Sünni Irak Parlamentosu
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) - Irak Parlamentosu’nda bugün Irak Yüksek Seçim Komisyonu üyelerinin belirlenmesi sırasında Sünni parlamenterler arasında çıkan tartışma, yumruklu kavgaya dönüştü.

 

Rûdaw Bağdat muhabiri Akam Fehmi, Irak Parlamentosu’nun bugünkü oturumunda, Sünni taraflar arasında tartışma çıktığını ve çıkan tartışmanın yumruklu kavgaya dönüştüğünü söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Grubu Üyesi Şaxevan Abdullah, olaya ilişkin şunları dile getirdi:

 

“Komisyon üyeleri üzerinde bugün oylama yapılacaktı. Irak Parlamentosu Başkanı Selim Ciburi, Kürt parlamenterlerin oturuma katılması için çok çaba sarfetti.

 

KDP ve KYB grupları olarak komisyonda üyelerimiz bulunuyor. Ancak biz ulusal sorunumuzun daha önemli olduğunu düşünerek, oturumu boykot ettik.”

 

Parlamento oturumunu boykot etmeyi sürdüreceklerini ifade eden Abdullah, şöyle konuştu:

 

“Selim Ciburi ile dün parlamentoda Kerkük sorununun Yüksek Seçim Komisyonu üyelerinin belirlenmesinden önce görüşüleceğine dair anlaştık. Ancak Parlamento Başkanı bir kez daha anlaşmamızı çiğnedi.

 

Oturumda, komisyonun oylaması sırasında tartışma çıktı. Sünniler komisyon için belirlenen üyeleri Sünni -Maliki diye nitelendirip, Sünnilerin haklarını savunmayan kişilerin aday gösterildiğini söyledi.

 

Maliki liderliğindeki Kanun Devleti’nin seçim komisyonunda baskın olması, Maliki’nin Selim Ciburi üzerinde baskın olması anlamına geliyor. Konuya ilişkin yaşanan sözlü tartışma yumruklu kavgaya dönüştü.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli