Kerkük İl Meclisi’nin yeni Başkanı Rûdaw’a konuştu: Muhalefetle çalışmaya istekliyiz

2 saat önce
Rûdaw
Etiketler Kerkük İl Meclisi Başkanı Kerkük Muhammed Hafız
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kerkük İl Meclisi Başkanı seçilen Muhammed Hafız, meclis içinde muhalefet gruplarının varlığının daha iyi çalışmaları için gerekli olduğunu ve geçen haftaki tartışmalı meclis toplantısına katılmayanlar da dahil olmak üzere il meclisinin tüm üyeleriyle çalışmaya istekli olduklarını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Muhammed Hafız, "Her mecliste bir muhalefet ve farklı taraflar olmalı. Kalan meclis üyelerinin performansını değerlendirmek için muhalefet gereklidir" dedi.

Muhammed Hafız İl Meclisi Başkanı olarak düzenlediği ilk basın toplantısının ardından Rûdaw muhabiri Hardi Muhammed'e konuştu.

Hafız, geçen hafta Bağdat'ta yapılan ve il meclisinin 9 üyesinin katıldığı bir toplantıda meclis başkanı olarak atandı. Kürdistan Yurtseverler Birliği'nden (KYB) Kürt siyasetçi Rebwar Taha da aynı oturumda Kerkük Valisi olarak seçildi.

Türkmen Cephesi, Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) ve Arap İttifakı'na bağlı meclis üyeleri tartışmalı oturuma katılmadı ve toplantının “yasadışı” olduğunu ilan etti.

Arap İttifakı ve Türkmen Cephesi, tartışmalı toplantıdan çıkan kararlara mahkemede itiraz edeceklerini duyurdu.

Sünni Egemenlik İttifakı geçen hafta Hafız'ın tartışmalı toplantıya katılmasının ardından saflarından çıkarıldığını duyurdu.

Kerkük'te yerel yönetimin kurulması, aralık ayında yapılan seçimler sonrasında partiler arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle yedi aydan fazla sürdü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli