Kürt kızıyla siyahi gencin evliliği gündem oldu

18-08-2020
Rûdaw
Etiketler Sudan Kürt Alevi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürt kızı Peyvin ile Sudanlı siyahi bir gencin evliliği Kürdistan’da gündem oldu. Rûdaw’a konuşan Peyvin Vefa, “Düğünümüzü hem Kürt hem de Sudan geleneklerine göre yapmayı düşünüyor. Ancak Koronavirüs nedeniyle erteledik” dedi.

Fransa’nın Toulouse kentinde yaşayan 23 yaşındaki Peyvin Vefa 29 yaşındaki Somal uyruklu Majeed ile tanıştıktan bir süre sonra evlenmeye karar verdi.

Nişanlanan çiftin fotoğrafları sosyal medyada yayınlanınca Kürdistan’da gündem oldu. kimileri çifti tebrik ederken kimileri ise tepki gösterdi.

Ailesinin Majeed ile evlenmesi anlayışla karşıladığını ifade eden Peyvin, “Nişanlım siyasetle ilgilendiği için hem Kürtleri hem de Kürdistan’ı tanıyor bu nedenle bir birimiz tanımamız konusunda daha yardımcı oldu” dedi.

Estetik ve analiz eğitimi alan Peyvin, “Kültür farklılıkları zenginliktir, Majeed ile evlenmemiz kültürlerimizin entegre olmasına vesile olacaktır. Nişan fotoğraflarımızı sosyal medyada paylaştıktan sonra olumlu ve olumsuz çok sayıda yorum aldık. Yapılan yorumları Majeed’e de anlatım, kötü yorum yapanlara aldırış etmememi söyledi” ifadelerini kullandı.

29 yaşındaki Sudan uyruklu Majeed Fransa’da yüksek lisans yapıyor aynı zamanda yardım kuruluşlarında çalışıyor.

Irkçılığın sonlanması gerektiğini vurgulayan 23 yaşındaki Kürt kızı, farklı millet ve kültürlerden evliliğin daha önce de yapıldığı belirterek, “Hepimiz Allah tarafından yaratıldık  bu nedenle çok normal karşılanması gerekiyor. Biz ilk değiliz dolayısıyla ırkçı yaklaşmamak lazım” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli