HDP'den İzmir Adliyesi önündeki saldırıya ilişkin açıklama

18-07-2022
Rûdaw
Etiketler Deniz Poyraz İzmir Adliyesi Saldırı HDP
A+ A-

Haber Merkezi – HDP yönetimi Deniz Poyraz davasının 4’üncü duruşması başlamadan önce adliyeye pompalı tüfekle girmeye çalışan saldırgana ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Provokasyonlarınızın, toplumda yaratmaya çabaladığınız kutuplaşma ve gerginlik girişimlerinizin altında kalacaksınız1 denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, İzmir il binasında katledilen Deniz Poyraz duruşmasının görüldüğü İzmir adliyesine pompalı silahla giren saldırgana ilişkin açıklama yaparak “ Bugün yeni bir felaketin eşiğinden dönüldü” dedildi.

Yapılan açıklamada, “ Duruşma öncesinde İzmir Adliyesi önüne il ve ilçe yöneticilerimiz, siyasi parti ve STK temsilcileri, milletvekilleri didik didik aranarak alınırken, elinde uzun namlulu silah olan bir şahıs arama noktalarından rahatça geçmiş, adliye önüne girmiş ve yeni bir saldırı girişiminde bulunmuştur” ifadelerine yer verildi. .

HDP açıklamasında dün sabah saatlerinde Akın Akgöz isimli bir şahısın, HDP  milletvekillerine ‘‘… Siz İzmir Adliyesi önünde toplanın, biz de bir kardeşimizi canlı bomba olarak yollayıp…’’ vb. şeklinde açık tehdit mesajları gönderildiği hatırlatılarak “Biz, bu şahıs ve tehditleri hakkında ilgili mercileri dün sabah uyardık” denildi.

"Bu saldırgan ile Deniz Poyraz’ı katleden kişi arasında bir bağ var mıdır?"

Açıklanın devamında şu ifadelere yer verildi: 

“Bu saldırı girişimi bir kez daha ilk günden beri dile getirdiğimiz iddialarımızı doğrulamıştır. Bir kez daha iktidara, İçişleri Bakanlığı’na ve İzmir Emniyeti’ne soruyoruz:

Bu saldırgan ile vekillerimizi tehdit eden kişi arasında bir bağ var mıdır?

Bu saldırgan ile Deniz Poyraz’ı katleden kişi arasında bir bağ var mıdır?

Bu saldırgan da önceki katil gibi aynı odaklar ve çeteler tarafından eğitilmiş midir?

Bu saldırgan da Deniz Poyraz katliamını gerçekleştiren güçler tarafından mı organize edilmiştir?

Bu saldırgan da partimize karşı harekete geçirilen katliam hücrelerinin bir üyesi midir?

Bu saldırgan o kadar yoğun önlemlere rağmen adliye binasına bu kadar rahat nasıl yaklaşabilmiştir?

Kararlı ve net bir şekilde belirtelim ki, bu tür saldırılarla bizleri yıldıramazsınız. Gücümüzü halklarımızdan, demokrasi, özgürlük ve adalet mücadelesi veren milyonlardan alıyoruz. Bizler katillerden ve arkasındaki karanlık odaklardan, demokratik siyaset ve hukuk zemininde hesap sormaya devam edeceğiz. “

Açıklamada “Bu kaos planlarının peşinde olanları, tehlikeli oyunları oynayanları bir kez daha uyarıyoruz: Provokasyonlarınızın, toplumda yaratmaya çabaladığınız kutuplaşma ve gerginlik girişimlerinizin altında kalacaksınız” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın sonunda Türkiye’deki halklara ve demokrasi güçlerine bu tür saldırılara karşı durulması çağrısı yapılarak “Bu kaos planlarını birlikte durdurabiliriz. Susmayın, gelişmeleri görmezden gelmeyin, karanlık odakların planlarına teslim olmayın” denildi.

 

  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli