SON DURUM - Cudi Dağı kontrol altında!

18-07-2015
Rûdaw
Etiketler Cudi Silopi Yangın Herbul Dağ
A+ A-

Haber Merkezi - Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Cudi Dağı’nda önceki gün çıkan yangın bugün öğleden sonra control altına alındı.

 

Dağın eteklerindeki Herbul (Aksu) köyü civarında çıkan yangın, Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait biri arazöz, üçü pikap toplam beş araçla söndürüldü.

 

Bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle ulaşmakta güçlük çekilen yangının söndürülmesi çalışmalarına Cizre, Uludere ve Şırnak'tan gelen ekipler de destek verdi.

 

Kontrol altına alınan yangında yaklaşık 100 hektarlık alanın etkilendiği, meşe çalılıkları ve Orman İşletme Müdürlüğünce daha önce ekimi yapılan 400 fıstık ağacının zarar gördüğü tespit edildi.

 

Hendekler kazıldı

 

Yangın dün gece de kontrol altına alınmış ancak hava sıcaklığı nedeniyle başka yerlere de sıçrayarak tekrar başlamıştı.

 

Yangının daha fazla alana yayılmaması için iş makineleri hendekler kazdı. 

 

Aksu Köyü muhtarı Pitrus Karatay, “Yangın aşağından gelince müthiş şekilde hızlı geldi ve evlerin etrafını sardı. Binlerce fidanımız vardı. Binlerce Liralık kerestemiz yandı, malzememiz yandı. Hayvanlarımız ve arılarımız zarar gördü”dedi.

 

Sosyal medyada tepki

 

Sosyal medyada ise "CudiYanıyor" ve "CudideDoğaKatliamiVar" etiketleriyle bölgedeki yangına dikkat çekiliyor ve yangının hala söndürülmemesine tepki gösteriliyor.

 

Evrensel gazetesinin haberine göre, Silopi Belediyesi İtfaiye Müdürü Mahmut Olgun, "Başka yerlerdeki yangınlara helikopterlerle müdahale edilirken, burada neden edilmiyor?" dedi.

 

Gazeteye açıklama yapan Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, bölgede yaşayanlarla görüştüğünü ve "Çalışkan Hudut Taburu'ndan havan topu atılmasından kısa bir süre sonra başladığını ileri sürdüğünü" dediklerini ifade etti.

 

Aydemir, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını kaydederek, yangında "Bir Asuri köyü olan Herbul'da 5 bine yakın meyve ağacının kül olduğunu" söyledi. (Ajanslar)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli