Diyarbakır’da bulunan Zerzevan Kalesinde tekvando antremanı

18-06-2019
Maşallah Dekak
Maşallah Dekak
Alman tekvandocular
Alman tekvandocular
Etiketler Diyarbakır Çınar Zerzavan kalesi Alman Tekvandocu
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw)- Her yıl binlerce turistin ilgi odağı olan Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bulunan tarihi Zerzevan Kalesi, bu kez de Alman tekvandocuları ağırladı. 

 

Milattan sonra 400 ile 700 yılları arasında Roma’nın askeri savunma noktası olarak kullanılan kale, tarihi dokusundan dolayı kültür turizminin gözde mekânlarından birisi sayılıyor.

 

Zerzevan’ı ziyaret eden bir grup Alman tekvandocu önce kaleyi gezdi daha sonra burada antrenman yaptı.

 

Rûdaw’a konuşan Tekvandocu Alexandira Kroner “Tarihi bir mekânda tekvando antrenmanı yapmak çok ilginç geliyor. Bana manevi bir güç verdi. Okuldaki tekvando eğitimine benzemiyor. Keyiften uçmak üzereyim” dedi.

 

Andreas Staunter tarihi kale hakkında, “Bu yaşadığım hissiyatı bir daha yaşamak istiyorum. Hiçbir söz duygularımı ifade edemez. Yine geleceğim” ifadelerini kullandı.

 

Lisa Pfefferl adlı tekvandocu da, “Tarihe bir yolculuk yaptım. Hayrete düştüm. Ne kadar güzel bir duyguydu. Ben kesinlikle bird aha bu tarihi kaleye geleceğim” diye konuştu.

 

Tekvandocular birkaç gün önce Mardin ve Urfa’ya giderek oradaki tarihi mekânları ziyaret etmişti.

 

Kalede kazı 2014 yılında başladı

 

Kalede kazılar ilk olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün izni ile 2014 yılında başladı.

 

Kısa sürede kültür turizmi adresleri arasında adından söz ettiren Zerzevan Kalesi, uzmanlara göre bu kalenin altında bir şehir bulunuyor.

 

Şehrin gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar sürüyor, çıkarılması halinde dünyada turizm merkezleri arasında yerini alacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli