HALEPÇE - 18 düşük yaptı, 20 yıl bekledi: İlk bebeğini kucağına aldı

18-05-2024
Roşna Ahmed Foto: Rûdaw
Roşna Ahmed Foto: Rûdaw
Etiketler Roşna Ahmed Bebek Anne Halepçe Roja Aştiyê ya Cîhanê
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Halepçe'de bir kadın 20 yılın ardından ilk çocuğunu kucağına aldı.

37 yaşındaki Roşna Star isimli kadın, Halepçe Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde 20 yıl bekledikten sonra ilk çocuğunu sezaryen ile dünyaya getirdi. Erkek bebeğe Enes ismi verildi.

Ameliyat öncesi Rûdaw’a konuşan Roşna Star, İran, Erbil ve Süleymaniye'de gitmediği doktor kalmadığını 18 düşükten sonra doktora gitmeyi bıraktığını bu sefer çocuğunu sağlıklı şekilde kucağına almayı umduğunu söyledi.

Roşna Star'ın doğumunda destek olmak için annesi, eşi ve yakınları hastaneye geldi. 

Roşna Star'ın annesi, "En büyük kızımın çocuğu olmadı. Babası torununu göremeden vefat etti. Ölmeden önce torunumu görmeyi Allah bana kısmet etti" dedi. 

Halepçe'de ilk kez böyle bir vaka yaşanıyor. Roşna Star son bir yıldır  Halepçe Kadın-Doğum ve Çocuk Hastanesinde tedavi görüyordu. 

Halepçe Kadın-Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Huda Ahmed, anne adayının bağışıklık sisteminin sağlıklı hücrelere ve bebeği tehdit olarak algılayıp, saldırmasından kaynaklı düşük yaptığını söyledi.

Dr. Huda Ahmed, 18 düşük sonrası uygulanan tedavi ile genç kadının bu sefer sağlıklı bir gebelik geçirdiğini  ve çocuğunu kucağınba aldığını kaydetti.

 Doktor,  anne adaylarının düşük yapmasının bazı nedenlerini ise şöyle açıkladı:

“Yaş, yaşam tarzı düzensizlikleri, obezite, alkol, sigara ve nargile içmek de düşüğe neden olan etkenlerin başında geliyor. Fast food yemek, sigara veya elektronik sigara içmek yumurtaların kalitesini düşürür ve düşük yapma riskini artırır."

Dr. Huda Ahmed, düşük ve gebelikte oluşabilecek olası sorunların önüne geçmek için anne adaylarına uygun yaşta evlenip çocuk sahibi olmaları konusunda tavsiyede bulundu. Çünkü doktora göre gebelik yaşının 25-35 yaş arasında olması  gerekiyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli