Mazlum Abdi: Uluslararası koalisyon güçleri Rojava'da kalacak

18-05-2021
Rûdaw
Etiketler ABD ABD Başkanı Biden DSG Joey Hood
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Joey Hood başkanlığında üst düzey heyet, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı General Mazlum Abdi ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin Resmi twitter hesabından açıklama yapan Mazlum Abdi, “ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sayın Joey Hood ve Beyaz Saray'ın Suriye ve Irak Ulusal Güvenlik Konseyi Direktörü Bayan Zahra Bell'in başkanlık ettiği üst düzey bir heyetle yapıcı bir toplantı gerçekleştirdik. Uluslararası koalisyon Güçleri’nin IŞİD’e karşı mücadelede tam zafer elde etmek, istikrarı desteklemek ve Özerk Yönetimi güçlendirmek için bölgede kalacağı vurgulandı” dedi.

 

 

ABD heyeti dün Rojava’da DSG ve Demokratik Suriye Meclisi (DSM) yetkilileriyle de bir araya gelmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın resmi web sayfasında yer alan açıklamada, heyetin DSG, DSM üst düzey yetkilileri, Rakka'dan üst düzey konsey üyeleri ve aşiret liderleri ile koalisyon güçleri ve insani yardım aktörleriyle bir araya geldiği duyurulmuştu.

Görüşmede Joey Hood, ABD'nin IŞİD karşıtı koalisyonu ile işbirliği ve koordinasyon taahhüdünü yineleyerek, IŞİD'in kalıcı yenilgisini sağlamak ve kurtarılmış bölgelerde istikrarın sağlanması için destek vermeye devam edeceklerinin altını çizmişti.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli