Süleymaniye Valisi: İnceleme başlatılsın

18-05-2018
Rûdaw
Etiketler Süleymaniye valisi seçim sonuçları seçim2018
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) - Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’na yazdığı mektupta, seçim sonuçlarına ilişkin acil bir şekilde yasal ve şeffaf bir inceleme başlatmasını talep etti.

 

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde 12 Mayıs’ta Irak Parlamento Seçimleri için halk sandığa gitmişti.

 

Resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından bazı siyasi taraflar sayımlarda "sahtekarlık" yapıldığını iddia ederek oyların elle sayılması talebinde bulunmuştu.

 

Rûdaw’a konuşan Heval Ebubekir, “Parti ve listelerin şikayeti ile ilgili daha önce komisyon başkanı ile görüştüm. Komisyon başkanı cevap vereceğini söyledi” dedi.

 

Basın açıklaması yapan komisyon başkanının olumsuz değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Ebubekir, konuşmasına şunları ekledi:

 

“Komisyon başkanının değerlendirmeleri Süleymaniye ve Kürdistan Bölgesi’ndeki güvenliğin zarar görmesine neden oluyor. Seçim komisyonunun görevi seçim sürecini yürütmektir. Komisyonun siyasi taraflarla birlikte çalışmaması gerekir.”

 

Ebubekir ayrıca, Irak’taki büyükelçilik ve konsolosluklara seçim sonuçlarıyla ilgili İngilizce ve Arapça mektup yazacaklarını vurguladı.

 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis ise yaptığı açıklamada, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’nun seçimlerde “sahtekarlık” yapıldığına dair iddialara ilişkin inceleme yapılmasını talep etmişti.

 

Irak’ta 12 Mayıs’ta gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde %44,2 katılım olmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli