DUHOK - Kelebek sakat bıraktı

18-04-2017
Rûdaw
Duhok
Duhok
Etiketler Kürdistan Duhok Kerkük Hastane Yanlış Tedavi
A+ A-

Duhok (Rûdaw) - Duhok'un Akre ilçesinde ishal şikayetiyle hastaneye kaldırılan 2 yaşındaki Sena İsam adlı çocuğun eline serum kelebeğinin yanlış takılması kangrene neden oldu, çocuğun eli kesildi.

 

Rûdaw'a konuşan Sena'nın babası İsam Receb, 7 Nisan günü ishal olan kızının eşi tarafından Akre  Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü ve burada bir gece müşahede altında tutulduğunu belirtti.

 

Kızının durumu daha da kötüleştiği için ertesi gün Gulan Hastanesi'ne gönderildiğini dile getiren İsam Receb, şöyle devam etti:

 

“10 Nisan'a kadar burada müşahede altında tutuldu. Ancak üçüncü gün kızımın eli morarmaya başladı. Bir gün sonra eli tamamen karardı. Doktorlar serum için kelebeğin yanlış takıldığını acilen ameliyata alınması gerektiği söyledi.”

 

Geçtiğimiz Salı günü ameliyata alınan Sena'nın elinde bir iyileşme olmadı. Sena, Duhok’ta hastanenin acil bölümünde tedavi altına alındı. Ancak eli gün gittikçe daha da karardı ve şişti.

 

Son olarak Duhok Hastanesi'nde doktor heyeti Sena'nın elinin kesilmesine karar verdi.

 

Sena'nın babası, “O küçücük bir kız daha, 2 yaşında. Şimdiden hayatına engelli olarak devam edecek” diye konuştu.

 

Gulan Hastanesi Müdür Yardımcısı Ahmed Muhammed, Sena'nın yanlış kelebek takılması sonucu bu hale geldiğini doğrulayarak, “Çocuğun daha önce felç hastalığı varmış. Vücudu ve damarları çok zayıf. Kelebek eline yanlış takılınca deri altına kan sızmış” diye konuştu.

 

Sena'ın eline kelebeğin kim tarafından takıldığını bilmediklerini dile getiren Ahmed Muhammed, olayı araştırmak için bir heyetin kurulduğunu söyledi.

 

Duhok'ta sadece 2017'de 4 benzer vaka yaşandı. Kentte yaşayan başka bir olayda mide küçültme ameliyatı olan bir genç kız hayatını kaybetmişti.

 


Kürdistan Parlamentosu Sağlık Komisyonu Başkanı Şirin Hüseyni, Duhok'tan 4, Süleymaniye’den 8 ve  Erbil'den 10 şikayet aldıklarını belirtti.

 

Muhammed Hemın ve babası 

 

Kerkük'te yanlış tedavi ölüme yol açtı

 

Öte yandan Kerkük Cumhuriyet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 4 yaşındaki Muhammed Hemin adlı çocuk verilen ilaçlardan dolayı hayatını kaybetti.

 

Rûdaw'a konuşan Muhammed'in amcası Hiwa Abdullah, olayı şöyle anlattı:

 

“15 Nisan akşamı biraz rahatsız olan yeğenimi hastaneye kaldırdık. Yapılan tahliller sonrası doktorlar bazı ilaçlar yazdı. İlaçlar hastanede yoktu dışardan aldık. Serum takıldı. Muhammed iyileşti. Kısa bir süre sonra doktor bir iğne yaptı. İğneden 3 dakika sonra Muhammed hayatını kaybetti.”

 


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli