KDP ve Goran’dan zehir zemberek açıklamalar

Erbil (Rûdaw) – Değişim Hareketi (Goran) yayımladığı bildiride Kürdistan Demokrat Partisi’ni (KDP), yasaları çiğnemek ve halkı cazalandırmakla suçlarken; KDP, Goran’ı “yalancılık ve sorumluluktan kaçmak”la itham etti.

 

Bugün öğlen saatlerinde Goran tarafından yayımlanan bildiride, KDP Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan krizlerden sorumlu tutularak, yasaları çiğnemek ve halkı cazalandırmakla suçlandı.

 

Bildiride, “KDP kasıtlı olarak, halkın sıkıntılarını gidermiyor. Memur ve öğretmenlerin sesini duymazlıktan geliyor, peşmerge ve şehid ailelerinin acılarını dindirmiyor” sözlerine yer verildi.

 

Hükümetin dünkü açıklamasına da değinilen bildiride şunlar ifade edildi:

 

“Hükümet memurlara sadece yarı maaş ödeyebileceğini söylüyor. Bu da halkı cazalandırmanın başka bir yoludur. Nitekim onca yıl yapılan yolsuzluğun önü kesilmiş olsaydı şimdi halka bu ceza reva görülmeyecekti.”

 

Bildirinin sonunda Goran, bütün partilerin bu duruma tepki göstermesi gerektiğini, KDP’nin “tekelci” tavrına karşı herkesin sesini yükseltmesini istedi.

 

KDP’den Goran’a jet yanıt

 

KDP, Goran’ın bu bildirisinin ardından jet hızıyla bir açıklama yaptı.

 

KDP’nin açıklamasında, “Goran sorumluluk içermeyen, yalan dolan dolu bir bildiri yayımlamış” denildi.

 

“Goran’ın sorumluluklardan kaçıp, siyasi başarısızlığı ve iflasını bu gibi açıklamalarla örtbas etmek istediği” ifadeleri de açıklamada yer aldı.

 

Yeni hükümette yetkilerin ve hükümet sorumluluğunun Goran’a teslim edildiği ancak Goran’ın bu sorumluluğu yerine getirecek bir güce ve yeteneğe sahip olmadığı vurgulandı.

 

KDP açıklamasında, “Biz halkın gerçek temsilcisiyiz ve bu sıkıntıların aşılması için bütün çabalarımızı sonuna kadar ortaya koyuyor ve koyacağız” denildi.

 

7 madde halinde Goran’a cevap veren KDP, Goran’ı her zaman kargaşa siyaseti güderek bölgede gerginlik ve endişeyi arttırdığını savundu.

 

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani’nin 10 saat süren toplantısının ardından, memur maaşlarının yarısının ödenebileceğine dair açıklamanın ardından KDP – Goran gerginliği yeniden alevlendi.