Kürdistan Komando Kuvvetleri Komutanı başkent Erbil’de toprağa verilecek

17-12-2022
Etiketler Neçirvan Barzani Kürdistan Bölgesi Akam Ömer Kürdistan Komando Kuvvetleri Akam Omer
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Geçtiğimiz Ekim ayında Süleymaniye kırsalında mayın patlaması sonucu yaralanan ve 12 Aralık’ta Almanya’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kürdistan Komando Kuvvetleri Komutanı Akam Omer başkentte toprağa verilecek.

19 Ekim günü Süleymaniye'nin Kelar ilçesi kırsalında operasyona çıkan Kürdistan Komando Kuvvetleri'ne ait araç mayına basmıştı.

Patlamada 2 Peşmerge şehit düşerken Kürdistan Komando Kuvvetleri Komutanı Akam Omer'in de aralarında olduğu 8 Peşmerge yaralanmıştı.

Omer, Süleymani'deki Faruk Hastanesinde 10 gün tedavi gördükten sonra Almanya'ya havale edilmişti.

Almanya'da tedavi gören Omer, 12 Aralık'ta hayatını kaybetti.

Erbil’de toprağa verilecek

Omer’in cenazesi Almanya’nın Hannover kentinden sabah saatlerinde Kürdistan Bölgesi’ne gönderildi.Omer için  Süleymaniye Havalimanı’nda askeri tören düzenlendi.

Törene, Kürdistan Bölgesi Başkanı Kıdemli Danışmanı Dilşad Şahab, Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talabani, eski Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih’in yanı sıra hükümet yetkilileri ve pek çok parti temsilcisi katıldı.

Burada bir konuşima yapan Dilşad Şahab, "Komando güçlerinin cesur ve korkusuz komutanı Şehit Akam Omer, Kürdistan’ın savunulmasında her zaman ön saflarında yer aldı” dedi.

Kürdistan Bölgesi'nin kazanımlarının ancak birlik ve beraberlikle korunabileceğini vurgulayan Şahab, "Siyasi tarafları sorunlarını ve farklılıklarını bir kenara bırakıp diyalog ve anlayışla çözmeye, birlik ve beraberliği sürdürmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Dilşad Şahab törende ayrıca Başkan Neçirvan Barzani’nin de mesajını okudu.

KYB Başkanı Pafıl Talabani de, Akam Omer’in cesur ve kahraman bir komutan olduğunu söyledi.

Talabani, “Bizler Peşmerge, Anti Terör ve Komando Kuvvetleri olarak Şehit Akam’a söz verdik, onun gibi kanımızla, camınızla Kürdistanı savunacağız” diye konuştu.

KYB’nin Kürdistan toprakları, Kürt halkının özgürlüğü ve hakları için binlerce şehit verdiğini belirten Talabani, “Şehit Akam da bunlardan biriydi. Buradan şehidimize söz veriyoruz; şehitlerimizin ismi kaybolmayacak, onların izinden gideceğiz amaçlarımıza ulaşana kadar bu yolda ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Talabani, “Yine buradan söz veriyorum. Şehit Akam’ın hayalindeki Kürdistanı kurmak için çalışacağız” dedi.

Öte yandan 70’nci Peşmerge Birliği’nde de bir törenin düzenleneceği kaydedildi.

Omer, Erbil’deki Şeyh Ahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli