Emine Şenyaşar ve oğlu gözaltına alındı

17-12-2020
Rûdaw
Etiketler Emine Şenyaşar Ferit Şenyaşar AK Parti Oturma eylemi Gözaltı
A+ A-

Haber Merkezi - AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından eşi ve 2 oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar dün AK Parti Urfa il binası önünde oturma eylemi gerçekleştirdikleri sırada gözaltına alındı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel Seçim sürecinde İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının iş yeri ve sonrasında hastanedeki saldırıları sonucu eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar AK Parti Urfa İl binasına giderek il başkanı ile görüşmek istedi. İl başkanın olmadığı gerekçesi ile görüşme gerçekleşmedi.

Bunun üzerine anne Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar AK Parti il binası önünde oturma eylemi başlattı.

Oturma eylemi başlatan Emine Şenyaşar ile Ferit Şenyaşar polisler tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Olay

Urfa'nın Suruç ilçesinde 15 Haziran 2018'de seçim çalışmalarında çıkan olayda, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınlarının saldırdığı Esvet Şenyaşar ve oğulları Adil ve Celal hayatını kaybetmişti. Olayda milletvekili Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da yaşamını yitirmişti. 8 kişi de yaralanmıştı.

Yaşanan olayda 3 ferdini kaybeden Şenyaşar ailesi, güvenlik gerekçesiyle Suruç’u terk etmişti.

Soruşturma kapsamında milletvekilinin ağabeyinin katil zanlısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Fadıl Şenyaşar tutuklanmış, katil zanlısı milletvekili Yıldız'ın ağabeyi Enver Yıldız ise olaydan aylar sonra Urfa Adliyesi’ne giderek teslim olmuştu. Olayla ilgili olarak aranan milletvekili Yıldız’ın yakını İbrahim Yıldız, halen yakalanamadı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli