Dedeoğulları ailesine yönelik katliam davası görülüyor

17-11-2022
Rûdaw
Etiketler Dedeoğulları davası Katliam Dava Konya
A+ A-

Konya (Rûdaw) – Konya'da Dedeoğulları ailesine yönelik gerçekleştirilen katliamın davası bugün görülüyor.

Tutuklu sanık Mehmet Altun ile diğer dokuz sanığın yargılandığı davanın duruşması Konya 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Bugünkü duruşmadan karar çıkması bekleniyor.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüsü Nuray Özdoğan,  Milletvekilleri Murat Çepni ve Kemal Peköz ile HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir de davayı izliyor.

Konya’nın Meram ilçesinde 12 Mayıs 2021 tarihinde Dedeoğulları ailesi, Keleş ve Çalık ailesi tarafından ırkçı saldırıya maruz kaldı. Saldırının ardından emniyete ve gerekli mercilere can güvenliklerinin olmadıklarını belirtmelerine rağmen önlem alınamaması sonucunda Dedeoğulları ailesinden 7 kişi, 30 Temmuz’da Mehmet Altun tarafından katledildi.

7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor

İddianamede, Mehmet Altun hakkında "canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürme" suçundan 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Altun’un ayrıca olayın ardından katliam gerçekleştirdiği Dedeoğulları’na ait evin bazı noktalarına yanında getirdiği bidondaki benzini döküp, ateşe verdiği için "yakarak mala zarar verme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığı", "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından yargılanması talep ediliyor.

İddianamede; bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen sanıklar; Altun'un eniştesi Lütfi Keleş ile ablası Ayşe Keleş, yeğeni Ali Keleş, Yahya Çalık, İbrahim Keleş, Ramazan Çalık, Ali Çalık, Veli Keleş, oğlu Ali Keleş ve akrabaları Ali Keleş'in ise "canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürmeye azmettirme", "yakarak mala zarar vermeye azmettirme" suçlarından yargılanmaları isteniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli