Kürdistan Hükümeti: Göçmenler için her türlü çabayı sarfediyoruz

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cutyar Adil, Belarus-Polanya sınırında mahsur kalan göçmenleri Kürdistan Bölgesi’ne geri getirmek için her türlü çabayı sarfettiklerini söyledi.

Sözcü Cutyar Adil, çoğunluğu Kürt olan göçmenlerin durumuyla ilgili bugün bir açıklama yaptı.

Cutyar Adil'e göre, Kürdistan Bölgesi'nde çok sayıda yurttaş, maddi kazanç elde etmek isteyen insan kaçakçılarının kurbanı oldu ve bazı güçler de bu durumu Kürdistan Hükümeti’ni karalamak için kullanmak istedi.

Cutyar Adil, Kürdistan Hükümeti aleyhindeki olumsuz propagandaya atıfta bulunarak, "Sonuç olarak tüm gerçekler ortaya çıktı ve yapılan anti propagandanın yalan olduğu anlaşıldı" dedi.

Sözcü Adil, hükümetin sınırda mahsur kalanları geri getirmek için her türlü çabayı gösterdiğini kaydetti ve geri dönüşleri kolaylaştırmayı ve göçmenleri uygun şekilde karşılamayı görev olarak gördüğünü söyledi.

Irak Bakanlar Kurulu, geçen hafta 2021 mali yılı için Dışişleri Bakanlığı'na acil durum rezervinden 200 bin ABD doları (300 milyon Irak dinarı) tahsis etti. Bu para, Belarus-Polonya arasında Avrupa Birliği ülkelerine geçmek için bekleyen binlerce göçmenin Irak’a geri getirilmesi için kullanılacak.