Berdereş-Xebat kara yolunun temeli Başbakan Mesrur Barzani tarafından atıldı

13 saat önce
Rûdaw
Etiketler Berdereş Xebatên Kanalîzasyonê kara yolu Temel atma Başbakan Mesrur Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil’in Xebat ilçesi ile Duhok’un Berdereş ilçesini birbirine bağlayan kara yolunun inşası için düzenlenen törende konuşan Başbakan Mesrur Barzani, Dokuzuncu Kabinenin görev süresi boyunca ulaşımda rahatlığı sağlamak için yol inşasına önem verdiğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Berdereş-Xebat anayolunun temel atma törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Barzani, “Dokuzuncu Kabine olarak Kürdistan genelinde yol altyapısının inşasına büyük önem verdik. Kürdistan Bölgesi yolların inşasından bu yana önemli ilerleme kaydetti” dedi.

Berdereş-Xebat yolunun Erbil'i Duhok ve Musul'a bağlayan önemli bir ekonomik yol olduğunu belirten Mesrur Barzani, bu yolun Türkiye'den Kürdistan Bölgesi'ne gelip Irak'ın diğer illerine giden araçların da kullandığı önemli bir ticaret yolu olduğunu hatırlattı.

Söz konusu yolun standartlara uygun olmadığı için geçmişte çok fazla trafik kazasına ve sıkışıklığa şahit olduğunu dile getiren Barzani, “Bu yolun uluslararası standartlarda yapılması, trafiğin tüm vatandaşlar için daha kolay ve daha güvenli olmasını sağlayacak” diye konuştu.

Mesrur Barzani, sürücülere ve vatandaşlara düşen görevin daha trafik kurallarına uymak ve kendi güvenlikleri için hızdan kaçınmak olduğunu yineledi.

Başbakan Barzani, “Halkımız en iyi hizmeti hak ediyor. Ne yazık ki bu alanda hizmetler arzu ettiğimiz düzeyde değildi. Maalesef geçmişteki durum birçok nedenden dolayı bölgeye gerektiği gibi hizmet vermemize izin vermedi” dedi.

Toplam uzunluğu yaklaşık 28 kilometre olan Berdereş-Xebat yolu Erbil ve Duhok’u birbirine bağlayacak ve aynı zamanda Türkiye ile Kürdistan Bölgesi arasında önemli bir ticaret yolu olacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli