Mesrur Barzani: Artık su ve elektrik sorunu diye bir şey kalmayacak

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani yakın zamanda gerçekleştirecekleri projelerle, Kürdistan Bölgesi’nde su ve elektrik sorunlarını ortadan kaldıracaklarını duyurdu.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, başkent Erbil’e bağlı Xabat ve Kuştepe nahiyelerinde iki büyük projenin temelini attı.

Kuştepe’teki temel atma töreninde konuşan Başbakan Mesrur Barzani, “Kürdistan Bölgesi'nde su ve elektrik sorunu diye bir şeyin kalmaması için adım adım çalışacağız” sözünü verdi.

Mesrur Barzani, bu projenin birkaç gün önce başlatılan Erbil acil su yardımı projesinin tamamlayıcısı olduğunu ve Kuştepe ile çevre köylere temiz su sağlayacağını açıkladı.

Proje hakkında konuşan Mesrur Barzani, "Bu projeyle en az önümüzdeki 20 yıl için bu bölgedeki su kıtlığı sorunu çözülmüş olacak. Kuştepe'deki su kıtlığı o kadar ciddiydi ki bazı köylerin boşaltılması tehlikesi vardı. Bölgedeki kuyuların çoğu kurumuştu, bu da yeraltı su seviyesinin tehlikeli bir şekilde düştüğünü gösteriyordu" diye konuştu.

Başbakan, projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki çoğu kuyuya ihtiyaç kalmayacağını ve yeni göletler oluşturarak yeraltı suyunu canlandıracaklarını belirtti.

Ayrıca, Kuştepe bölgesinin tarım, sanayi ve su kaynakları açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, bölgenin gelecekte Kürdistan'ın en gelişmiş bölgelerinden biri olacağını söyledi.

Mesrur Barzani, Kuştepe halkının geçmişte Enfal edilen Barzanilere gösterdiği misafirperverliği de anarak, bölge halkının her türlü hizmeti hak ettiğini ifade etti.

Konuşmasında elektrik sorununa da değinen Başbakan, "Elektrik sorunu hala Kürdistan'ın tamamı için devam eden bir sorun. Allah'ın izniyle, Erbil ve çevresi ile Kürdistan'ın tüm şehir ve kasabaları için elektrik sorununa uygun bir çözüm bulacağız. Adım adım, Kürdistan'da artık su ve elektrik sorunu diye bir sorun kalmayacak şekilde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Mesrur Barzani son olarak, Erbil kent merkezi ve Kuştepe ilçesi yetkililerine, bölgenin altyapısını iyileştirmeleri ve hizmet kalitesini artırmaları çağrısında bulundu.

Bugün Başbakan Mesrur Barzani Erbil ili ’ne bağlı Xabat ilçesinde 15 anaokulu ve Kuştepe nahiyesinde bir su projesinin temelini attı.