YENİLENİYOR - Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu çalışanlarına silahlı saldırı!

17-07-2019
Rûdaw
Etiketler Erbil Türkiye Konsolosluk
A+ A-

Erbil (Rûdaw)- Başkent Erbil’de bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli bir diplomat ile sivil bir vatandaş hayatını kaybetti. Saldırıda bir kişi de yaralandı.

 

 

Bugün öğlen saatlerinde Erbil'in işlek semtlerinden birinde bulunan bir restoranda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu çalışanlarına yönelik silahlı saldırı düzenlendi.

 

Saldırıda Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli bir çalışan ile Nariman Osman isimli başka bir vatandaş hayatını kaybetti. Bir kişi de yaralandı.

 

Erbil Emniyet Müdürü Abdulhalik Talat, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını, daha sonra detaylı açıklamanın yapılacağını söyledi.

 

Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı.

 

Kaçan saldırgan veya saldırganların yakalanması için Erbil'den diğer kentlere giden tüm yollar trafiğe kapatıldı.

 

 

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan Erbil’deki saldırıya kınama

 

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, başkent Erbil’de Türk konsolosluğu çalışanlarına yönelik saldırıyı kınayarak, saldırının faillerinin bulunup cezalandırılması için soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

 

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamda, “Bugün Erbil’de bir restoranda yapılan saldırı sonucu Türkiye konsolosluğunda çalışan bir görevli ile bir vatandaş hayatını kaybetmiş, bir vatandaşımız da yaralanmıştır. Söz konusu bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamada, “Kürdistan Bölgesi’nin güvenliği ve istikrarını bozmaya yönelik hiçbir girişime müsaade etmeyeceğiz. Saldırının faillerin bulunup cezalandırılmaları için ciddi bir soruşturma yürütülüyor” denildi.

 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti

 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nden açıklama

 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti tarafından yapılan yazılı açıklamda, “Bugün Erbil’de bir restoranda yapılan saldırı sonucu Türkiye konsolosluğunda çalışan bir görevli ile bir vatandaş hayatını kaybetmiş, bir vatandaşta yaralanmıştır. Sözkonusu bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlerin yakınına başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz” denildi.

 

Kürdistan Bölgesi’deki yetkili mercilerin saldırıyı gerçekleştirenleri bulup cezalandırmak için ciddi bir şekilde çalıştığına vurgu yapılan açıklamada, “Kürdistan Bölgesi’nin güvenliği ve istikrarını bozmaya yönelik hiçbir girişime müsaade etmeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

 

 

 

Erbil Asayişi’nden Türk diplomatlara yapılan saldırıya ilişkin açıklama

 

Erbil Asayişi’nden açıklama

 

Erbil Asayiş Müdürlüğü de konu hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

 

Saldırıda Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğunda çalışan bir görevli ile bir sivil vatandaşın hayatını kaybettiği bilgisine yer verilen açıklamada, “Saldırıyı şiddetle kınıyor hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz” denildi.

 

 Açıklamada ayrıca, “Erbil Asayiş Müdürlüğü: Erbil sakinleri başta olmak üzere, başkentte görev yapan bütün diplomatları temin ederiz ki Kürdistan Bölgesi’de güvenlik ve asayişin bozulmasına müsaade etmeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

 

Erbil Asayiş Müdürlüğü, saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığını ve olaya karışanların gereken cezayı alacaklarını kaydetti.

 

Arşiv

 

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama

 

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da Erbil’de gerçekleşen saldırıda bir diplomatın hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

 

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir" denildi.

 

Erdoğan: Erbil'deki menfur saldırıyı kınıyorum

 

Erdoğan’dan Erbil'deki saldırıya ilişkin ilk açıklama


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıya ilişkin bir açıklama yaparak, “Erbil'de konsolosluk çalışanlarımıza yönelik düzenlenen menfur saldırıyı kınıyorum" dedi.

 

Erdoğan, saldırının faillerinin süratle bulunmaları için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerin sürdüğünü belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli