Qereçox Dağı operasyonu tamamlandı

17-07-2018
Rûdaw
Etiketler Peşmerge Mahmur Qereçox Dağı IŞİD
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Peşmerge Güçleri’nin IŞİD karşıtı ulusararası koalisyon güçlerinin desteğiyle Mahmur’un Qereçox Dağı’nda IŞİD’e yönelik başlattığı operasyon tamamlandı.

 

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri Güver-Mahmur Cephesi Sorumlusu Sirwan Barzani, “Peşmerge Güçleri’nin, IŞİD’le Mücadele Ulusararası Koalisyon Güçleri’nin desteğiyle Mahmur’un Qereçox Dağı’nda IŞİD’e yönelik başlattığı operasyon, Qereçox Dağı’nda kontrolün sağlanmasıyla tamamlandı” dedi.

 

Barzani, operasyon kapsamında IŞİD’e ait 31 mevzinin bombalandığını ifade etti.

 

Bölgedeki IŞİD mevzilerinin ortadan kaldırıldığını belirten Barzani, 14 IŞİD’linin de öldürüldüğünü kaydetti.

 

Operasyonda 5 peşmerge şehit düştü.

 

Öte yandan IŞİD karşıtı ulusararası koalisyon güçleri tarafından Qereçox operasyonu ile ilgili yapılan açıklamada, “Peşmerge Güçleri ve Irak güçlerinin ortak çalışması ile birlikte uluslararası koalisyonun da desteği ile IŞİD’in Mahmur’un dağlık bölgelerindeki merkezleri ortadan kaldırıldı” denildi.

 

Uluslararası Koalisyonun özel operasyonlar komutanı James Gerard ise, ortak güçlerin iyi bir eğitimden geçirildiğini belirterek, IŞİD’e karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

 

Mahmur’un Qerac ovası ile Havice’nin kuzeyindeki köylerin sınırında yer alan Qereçox Dağı, Erbil, Musul, Kerkük ve Selahaddin kentlerinin sınırlarını birbirine bağlıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli