Saadet zinciri kuran kadın, 4 kardeşin 1.5 milyon dolarını alıp kayıplara karıştı

Erbil (Rûdaw) – Erbil’de, hava yolu şirketi kurarak yüksek kâr payı vaadiyle 4 kardeşi 1 milyon 570 bin dolarını alan Hale Wezah isimli kadın ortadan kayboldu. Aile, kadının yakalanması için şikayette bulundu.

Başkent Erbil’de saadet zinciri kuran kadına inanarak yüklü miktarda para emanet eden 4 kardeş bir süre sonra dolandırıldıklarını anladı.

İddialara göre aslen Iraklı olan ancak uzun süre Ürdün’de ikamet eden Hale Wazeh (40) isimli kadın, “hava yolu şirketi kurmak için” 2018 yılında Erbil’e yerleşti. Ancak bir süre sonra evlerinde misafir olduğu aileyi dolandırarak kayıplara karıştı.

Rûdaw’a konuşan mağdurlardan “Esma” isimli 58 yaşındaki kadın, Erbil’de tanınan bir aileden geldiklerini ve bu yüzden tam kimliklerini açıklamak istemediklerini söyledi.

Mağdur, Hale Wazeh’i bir süre önce tanıdıklarını, 9 ay boyunca babasının evinde misafir olarak ağırladıklarını daha sonra da “kuracağı hava yolu şirketinden yüksek kâr payı alacakları” vaadiyle kendisine yüksek miktarda para verdiklerini anlattı.

Mağdur Esma, “Ben biriktirdiğim 60 bin dolarımı verdim. Ağabeyim ve üç kız kardeşim ile yeğenimle birlikte 1 milyon 570 bin dolar verdik. Başkaları bana ortak olup kazanacağına siz kazanın dedi. Biz de inandık. Kardeşim 300 bin dolar vermişti, ona bir kaç ay boyunca 400 ile 600 dolar kar vererek bizi inandırdı” dedi.  

Kardeşler, Hale Wazeh’in yakalanması için beş ayrı şikayette bulundu. Ancak polis, söz konusu kadının başka kimseleri de aynı şekilde kandırdığını ve hakkında başka şikayetlerin de bulunduğunu aktardı.

Öte yandan Hale Wazeh’in “dolandırıcılık” suçundan Aralık 2021’de gözaltına alındığı, 1 ay sonra kefaletle serbest bırakıldığı ortaya çıktı.