Gülistan Doku soruşturması: Abrakov serbest bırakıldı!

17-03-2022
A+ A-

Haber Merkezi - Gülistan Doku’nun kaybolmasında baş şüpheli olan ve Alanya’da gözaltına alınan Zeynel Abrakov, sevk edildiği adliyede savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Dersim’de 5 Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun kaybolmasında baş şüpheli olan Zainal Abrakov Antalya’nın Alanya ilçesinde gözaltına alındı.

Dersim Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Zeynel Abrakov, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta ifadesi alınan şüpheli Zeynel Abrakov adli kontrolle serbest bırakıldı.

Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020 tarihinde haber alamayan ailesi, 6 Ocak'ta emniyete kayıp başvurusunda bulunmuştu.

Genç kızın arkadaşlarıyla görüşen ve cep telefonu sinyallerini izleyen polis çalışma başlatmıştı.

Baraj gölünde arama yapan ekiplerce 187 gün su altı ve üstünde sürdürülen çalışmalardan sonuç alınamamıştı. 18 Ağustos'ta son verilen arama çalışmaları, 15 Ekim'de yeniden başlatılmıştı.

Doku Ailesi, Abrakov’un yargılanmasını istiyordu

Çalışmalar kapsamında ekipler baraj gölünde aylarca arama yapmıştı. Sualtındaki ara çalışmaları 23 Kasım 2020 tarihinde sonlandırdı.

Diğer yandan Gülistan Doku'nun ailesi de kızlarının kaybolmasında sorumlu tuttukları Zeynal Abrakov’un gözaltına alınmaması talep ediyordu. Bu amaçla çok sayıda eylem yapan aile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere parti liderleriyle görüşmüştü. Aileye davanın takipçisi olunacağı yönünde sözler verilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli