Güvenlik Konseyi: Duhok’taki bomba ile bir grup PKK’li yakalandı

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, Duhok’ta PKK’li bir grup ile içinde el yapımı patlayıcı bulunan bir aracın yakalandığını açıkladı. Açıklamada ayrıca gözaltına alınanların itiraflarına da yer verildi.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi’nden yapılan açıklamada, Duhok’ta “Ezidi Kürtlerin yaşadığı Şarya, Bêrsivê, Kebertu ve Şêxan kamplarında bazı askeri, siyasi ve dini şahsiyetleri izlemek ve bombalı saldırı düzenlemekle” görevli iki PKK’linin yakalandığı, ayrıca içinde patlayıcı bulunan bir aracın ele geçirilerek şoförünün gözaltına alındığı belirtildi.

Söz konusu kişilerin Şengal’de istihbarat sorumlusu “Rojhat” kod adlı Naci Hacı Bedel tarafından görevlendirildiği bilgisine yer verilen açıklamada, 6 Ocak 2023 tarihinde gözaltına alınan “Andok” kod adlı Hemin Yusuf Hıdır ve Ahmed Şemo Semir isimli şahısların ifadeleri de paylaşıldı.

2016’da Şengal’de PKK’ye katıldığını, 3 ay boyunca askeri ve siyasi eğitim gördüğünü, ardından Kandil’e gönderilmek istendiğini, bu yüzden kaçtığını anlatan “Andok” kod adlı Hemin Yusuf Hıdır, daha sonra “Rojhat” ile yeniden bağlantı kurduğunu ve Şeyhan ile Duhok’ta kendisine istihbarat toplama görevi verildiğini söyledi.

Daha sonra Ahmed Şemo ile kamplardan birinde “bomba patlatmak için” görevlendirildiğini anlatan şahıs, Xankê Kampında yakalandıklarını söyledi.

Ahmed Şemo da istihbarat sorumlusu Rojhat tarafından görevlendirildiğini, Duhok’ta sorumluların araçlarının resimlerini çektiğini ve istihbarat topladığını belirtti.

Son olarak Hemin Yusuf ile kamplardan birinde bomba patlatmakla görevlendirildiğini anlatan Şemo, Xankê Kampında yakalandığını söyledi.

Aracında üç adet patlamaya hazır el yapımı bomba ile yakalanan taksi şoförü ise kendisine emanet edilen çantaların içinde ne olduğunu bilmediğini ve hiç bir şeyden haberi olmadığını öne sürdü.