Kayaklı Koşu Eleme Yarışması sona erdi

Haber Merkezi- Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Bitlis'te düzenlenen Kayaklı Koşu Eleme Yarışması sona erdi.

 

Bitlis-Tatvan kara yolunun tarihi El-Aman Hanı mevkisinde iki gün süren yarışmaya, 17 ilden 420 kayakçı katıldı.

 

420 sporcu, hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derece olduğu bölgede, dondurucu soğuğa rağmen dereceye girebilmek için mücadele etti.

 

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, basına yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

 

“Faaliyetlerimiz iyi gidiyor. Yarışmalarımız her yerde yapılıyor. Kayseri'de dün bir yarışmamız hava muhalefeti nedeniyle iptal oldu. İleriki günlerde bunu telafi edeceğiz. Başarılıyız, başarılı gitmeye çalışıyoruz. Hep 'Spor yapacağız, spordan başka şeylere bulaşmayacağız.' diyorum. Spor için arkadaşlarımla her şeyimizi ortaya koyacağız.

 

Sporcularımız şimdi Erzurum'da ve oradaki rampalarımızda atlıyor. İleriki günlerde yurt dışı yarışlarına gidecekler. Bugün Kayaklı Koşu Genç Milli Takımımız, Dünya Şampiyonası için Finlandiya'ya gitti. Kayakta çok geride, çok da ileride değiliz. Orta seviyedeyiz ama çok iyi yerlere gelmemiz lazım. Artık olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında ilk 20'ye girmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Arkadaşlarımız bunun için çaba sarf ediyor. Başaracağımıza inanıyorum.”

 

Klasik ve serbest teknik stillerinde 14 kategoride gerçekleştirilen yarışmaların sonunda dereceye girenlere, davetliler tarafından madalyaları verildi.