DSG: IŞİD’li aileleri Hol Kampı'ndan kaçıranlardan biri yakalandı

16-12-2022
Foto: DSG Anti Terör Birimleri
Foto: DSG Anti Terör Birimleri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Anti-Terör Birimleri (YAT) ile Uluslararası Koalisyon güçleri tarafından yapılan ortak operasyonda IŞİD’e silah sağlayan ve örgüt üyelerinin ailelerini Hol Kampı’ndan kaçmalarına yardım eden bir kişinin yakalandığını açıkladı.

DSG’den konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

“Anti Terör Birimlerimiz (YAT), Uluslararası Koalisyon güçleriyle koordinasyon hâlinde, 13 Aralık Salı günü Haseke'nin doğu kırsalında bir güvenlik operasyonu gerçekleştirdi.

Operasyon, teröristlere silah sağlamanın yanı sıra IŞİD ailelerini Hol Kampı’ndan kaçırmaya karışan bir teröristin tutuklanmasıyla sonuçlandı.”

Öte yandan DSG açıklamasında, 1 adet kalaşnikof, askeri mühimmat, cephane ve birkaç akıllı telefona da el konulduğu aktarıldı.

DSG tarafından 13 Aralık’ta yapılan açıklamada, DSG’ye bağlı Anti-Terör Birimleri (YAT) ile IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon güçleri, saldırı hazırlığındaki IŞİD hücrelerine yönelik operasyon düzenlendiği ve operasyonda biri üst düzey sorumlu 3 örgüt üyesinin yakalandığı bildirilmişti.

ABD Merkez Komutanlığı(CENTCOM), 3 Aralık’ta DSG ile ortak operasyonların askıya alındığını açıklamıştı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, DSG ile ortak operasyonların 9 Aralık itibarıyla tam bir şekilde başladığını bildirmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli