Başkan Neçirvan Barzani ile Erdoğan bir araya geldi

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'daki toplantısı başladı.

Bir dizi resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye ulaşan Başkan Neçirvan Barzani, Ankara’da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Genel Başkanı İbrahim Kalın ilse bir araya geldi.

Başkan Neçirvan Barzani ardından Ankara’daki  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, basına kapalı gerçekleşen kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da yer aldı.

Neçirvan Barzani'nin Ankara'ya resmi ziyareti, Türkiye Cumhurbaşkanının önce Bağdat'ı, ardından da 22 Nisan’da Erbil'i ziyaret ederek Kürdistan Bölgesi  yetkilileriyle görüşmesinden altı ay sonra gerçekleşti.

 Dilşad Şehab “Ziyaret çerçevesinde Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin Türkiye ile olan ilişkileri ve bölgede son gelişmeler ele alınacak” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Bilgilendirme ve İletişim Ofisi Müdürü Karox Hoşnaw ise, bu ziyaretin hassas bir zamanda gerçekleştiğine dikkat çekti.

Görüşme hassas bir döneme denk geliyor

Karox Hoşnaw, Neçirvan Barzani’nin ziyaretine dair şunları dile getirdi:

“Bu ziyaret, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin şu an Doğu Orta ülkelerindeki sorunları çözmek için korunması gereken bir konumda olduğu bir dönemde önem arz ediyor. Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın diplomatik karakteri, yaşamın gerçeklerinden uzak olmaması nedeniyle birçok Doğu Orta Ülke yöneticisinin onun görüş ve önerilerini önemsiyor”.

Neçirvan Barzani ile Recep Tayyip Erdoğan arasında güçlü bir ilişki var.

Bu da Kürdistan Bölgesi ve Türkiye’nin daha da ileri gitmesi ve sağlamlaşması gerektiğini ortaya koyuyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Neçirvan Barzani’yi birçok özel etkinlikte, başkanlık dönemi ve kendi partisi kongresi gibi önemli olaylarda ağırlamıştır.

Barzani ve Erdoğan görüşmesi, orta Doğu’da tırmanan gerginlik, Türkiye’de barış sürecinin bir kez daha gündeme geldiği hassas bir döneme denk geliyor.