Başbakan Mesrur Barzani: Gomespan Barajı'nın tamamlanması turizmi canlandıracak

2 saat önce
Etiketler Başkan Neçirvan Barzani Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gomespan Barajı Başbakan Mesrur ​​Barzani Proje
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani, Gomespan Baraji’nın açılığı ile Gomespan-Smaquli otobanı projesinin temelini attı.  Başbakan, her iki projenin bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sunacağını söyledi.

Kürdistan Bölogesi Başbakanı Mesrur Barzani, Gomespan Barajı’nın açılışı ve Gomespan-Smaquli yolunun temelini atığı törende bir konuşma yaptı. 

Başbakan, Gomespan Barajı’nın hem bölgedeki hava koşullarının değişimine, hem de balık sektörünün gelişimi ve bölge turizimine büyük katkısı olacağını söyledi.

Mesrur Barzani, “Bu barajlar yeraltı suyunu artırmanın yanı sıra çiftçilere de büyük fayda sağlıyor. Şu anda üzerinde çalıştığımız ve master planını hazırladığımız bu bölgede turizm sektörünü geliştirmek için çok daha büyük bir programımız var” ifadelerini kullandı.  

Temelini attığı  Gomespan-Smaquli otobanına ilişkin ise " Bu proje, Gomespan’dan Simaquli'ye uzanan yolun inşaatının ilk kısmını oluşturuyor. Bundan sonraki aşamada gölün etrafını dolaşacak yol yine vatandaşların turizm amaçlı kullanımına sunulacak” dedi.

Başbakan Barzani, bölgede yol ağının yapılmasının Erbil, Süleymaniye, Raperin, Koye, Smaquli ve Şaqlawa’yı birbirine bağlayacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli