Viyana Milletvekili Sequenz: Başkan Neçirvan Barzani'nin ziyareti ilişkilerimizi güçlendirdi

Erbil (Rûdaw) – Viyana Milletvekili Heidi Sequenz ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile ilişkilere önem verdiğini ifade ederek, “Gençlik yıllarımdan beri Kürt halkı ile iç içeyim, liberal bir kimlikleri var, onlar da bizimle iyi ilişkiler kurmak istediklerini biliyorum” dedi.

Viyana Milletvekili Heidi Sequenz, Kürdistan Bölgesi'nde açılan Avusturya Topluluğu Merkezi’nin çalışmalarını ve iki toplum arasındaki ilişkilerin gelişimini değerlendirdi.

Rûdaw TV’de Nwenar Fatih’in sunduğu "Rûdaw’i Emro" programına katılan Sequenz, Avusturya heyetiyle birlikte Erbil’e yaptığı ziyarette önemli mesajlar verdi.

Sequenz, Kürt halkıyla dostane ilişkiler kurmayı hedeflediklerini belirterek, “Her iki toplum da birbirinden çok şey öğrenebilir. Şu anda bu sürece başlamış durumdayız” dedi. Ayrıca, Lyon Üniversitesi ile başlatılan öğrenci değişim programının da bu işbirliğinin bir parçası olduğunu söyledi. Üniversitenin, tünel inşaatı ve çevre dostu teknoloji çözümlerinde uzmanlaşmış önemli bir eğitim kurumu olduğunu vurgulayan Sequenz, Kürdistan Bölgesi'ndeki üniversitelerin de çevresel araştırmalara büyük önem verdiğini belirtti. Bu ortak çalışmaların, hem Kürdistan hem de Avusturya için güçlü bir işbirliği zemini oluşturduğunu ifade etti.

Neçirvan Barzani'nin ziyareti ilişkileri güçlendirdi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani'nin Temmuz ayında Avusturya’ya gerçekleştirdiği ziyaretin ilişkileri daha da ileriye taşıdığını belirten Sequenz, “Başkan Barzani’nin ziyareti çok iyi bir başlangıç oldu. Aynı zamanda dışişleri bakanımız da Kürdistan’ı ziyaret etti. Tüm bunlar, ilişkilerimizin gelişimini gösteriyor” diye konuştu.

Avusturya'nın Bağdat'ta bir konsolosluk açtığını da hatırlatan Sequenz, bölgedeki güvenlik ortamının Avrupa’daki algıları değiştirmesi gerektiğini söyledi. İnsanların Kürdistan Bölgesi'ne yatırım yapmaktan çekinmemeleri gerektiğini vurguladı.

Kürt halkı ile yakın ilişkiler

Sequenz, Kürt halkı ile ilişkilerinin genç yıllarına dayandığını belirterek, “Öğrencilik dönemimde Kürt arkadaşlarım vardı ve onları etkinliklerime davet ederdim. Kürtler her zaman en liberal insanlar olarak bilinirler. Bu yüzden, Kürt halkıyla her zaman yakın oldum” dedi. Türkiye’deki Kürt bölgesinde seçimleri gözlemleme görevini üstlendiğini de ekleyen Sequenz, Kürt topluluklarıyla olan ilişkilerinin halen güçlü olduğunu vurguladı.

Bu açıklamalar, Avusturya ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceği ve iki toplumun ortak çalışmalarla birbirine katkı sağlayacağı mesajını taşıyor.