HPG, 'Amanos Saha Komutanı' Şengül’ün hayatını kaybettiğini duyurdu

16-10-2022
Etiketler İbrahim Şengül HPG PKK Amanos
A+ A-

Haber Merkezi – HPG, yaptığı açıklamada “Amanos Saha Komutanı” olduğunu bildirdiği Şengül’ün hayatını kaybettiğini belirterek kimlik bilgilerini kamuoyu ile paylaştı.

PKK’nin askeri kanadı HPG, hayatını kaybeden 2 üyesinin kimliklerini açıkladı.

HPG Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada “Bedreddin Amanos” kod adlı İbrahim Şengül ile “Aydın Amanos” kod adlı İsmail Erbay’ın Ekim 2020’de Amanos’ta yaşamını yitirdikleri bildirildi.

Hayatını kaybeden üyelere dair bilgilerin yer aldığı açıklamada Şengül’ün 1975 yılında Karaman’ın Ermenek ilçesinde Türkmen bir ailede dünyaya geldiği, Çukurova Üniversitesi’nden mezun olduğu ve 1993 yılında Diyarbakır’da PKK’ye katıldığı belirtildi.

27 yıl boyunca örgütün içinde bulunan Şengül’ün “Amanos Saha Komutanlığı” yaptığı kaydedildi.

Ayrıca Şengül’ün PKK lideri Abdullah Öcalan ve PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan ile olan fotoğraflarına yer verildi.

HPG’nin kimliğini açıkladığı Erbey’in de Siirt-Eruh doğumlu olduğu, 2008 yılında örgüte katıldığı, 2020 yılında Şengül’le birlikte hayatını kaybettiği aktarıldı.

Öte yandan Türkiye İçişleri Bakanlığı, Şubat 2021’de yaptığı açıklamada Şengül’ün Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki Amanos dağlarında 17 Ekim 2020’de gerçekleştirilen operasyon kapsamında yaşanan çatışmada 3 PKK'li ile birlikte hayatını kaybettiğini duyurmuş, açıklamada Şengül’ün “kırmızı kategoride” bulunduğu bildirilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli