Mahmur Kampı İletişim sorumlusundan Rûdaw'a: Türkiye'nin saldırısında can kaybı yaşanmadı

2 saat önce
Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Mahmur Kampı'na sabaha karşı düzenlenen saldırıda, herhangi bir can kaybının olmadığı açıklandı.

Rûdaw’a konuşan Mahmur Kampı İlişkiler Komitesi Üyesi Bewar Emin, "Bugün saat 10:00 sularında kamp içinde bir patlama sesi duyuldu. Başlangıçta bunun bir gaz tüpü patlaması olduğunu düşündük, ancak daha sonra Türk ordusuna ait bir SİHA saldırısı olduğu ve kampın içindeki bir üzüm bağını hedef aldığı tespit edildi" dedi.

Bewar Emin saldırı sonucunda meydana gelen zayiata ilişkin, "Bombardımanda herhangi bir can kaybı yaşanmadı, sadece hedef alınan üzüm bağında ve yakınındaki bir araçta, maddi hasarlar oluştu"  ifadeleri kullandı.

Bir süredir Irak hükümeti ile BM'den oluşan bir heyettin Mahmur Kampı’nda bulunduğunu aktaran Bewar Emin “Bu heyet kamp sakinlerine hizmet götürmek istiyor. Ancak Türkiye, bu heyeti ve misyonu korkutarak kamptan çıkmalarını ve sunacakları hizmete engel olmaya çalışıyor. Çünkü bu heyet geldiğinden beri Türkiye kampı iki kez bombaladı" dedi.

Türkiye, PKK üyelerinin varlığı bahanesiyle Mahmur Kampı'nı birkaç kez bombaladığını dile getiren Bewar Emin, kampta PKK üyelerinin bulunmadığını söyledi.

Bewar, geçen Ekim ayından itibaren Kampta hiçbir PKK üyesinin bulunmadığını dolayısıyla Kampta kalan tüm sakinlerinin sivil olduğunu belirtti.

Bewar “Bu nedenle Türkiye'nin kampı boşaltma bahanelerini reddediyoruz" diye konuştu.

Türkiye 10 Ekim’de Mahmur Kampı'na saldırı düzenlemişti. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetmişti.

Mahmur Kampı, 1998 yılında çatışmalar nedeniyle Türkiye’den Kürdistan Bölgesi’ne göç eden mülteciler için Karaçuk Dağı eteklerinde kuruldu.

Mahmur Kampı İdaresi'nin açıklamalarına göre kampta yaklaşık 10 bin kişi kalıyor.

Türkiye, PKK kadrolarının burada eğitildiğini iddia ediyor ve sık sık Mahmur Kampı'na saldırılar düzenliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli