İngiltere Başkonsolosluğu’ndan Barzani ziyaretine ilişkin değerlendirme

Erbil – İngiltere’nin Erbil Başkonsolosluğu, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin İngiltere ziyaretinin iki taraf arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda büyük bir fırsat sunduğu değerlendirmesinde bulundu.

Rûdaw'a görüş bildiren İngiltere’nin Erbil Başkonsolosluğu, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin İngiltere’ye düzenlediği 3 günlük ziyaretin mevcut durumda Londra ve Erbil arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için büyük fırsat sunduğunu belirtti.

 Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani, dün resmi ziyaretlerde bulunmak üzere İngiltere’ye gitti. Barzani’nin 17 Eylül’e kadar diplomatik temaslar çerçevesinde toplantı ve görüşmelerde bulunması bekleniyor.

Bu kapsamda Barzani, dün İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile bir araya geldi.

Ziyaret çerçevesinde Barzani’nin bugün İngiltere Dışişleri Bakanı ile, yarın ise İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüşmesi bekleniyor.

Johnson’un dün gerçekleştirdiği kabine değişikliğince İngiltere Dışişleri Bakanlığı’na Liz Truss getirildi, mevcut bakan Dominic Raab Adalet Bakanı olarak tayin edilmişti.

İngiltere’nin Erbil Başkonsolosluğu’ndan Barzani ziyareti ve kabine değişikliğine ilişkin bir açıklama yayınlanmış, yeni Dışişleri Bakanı Liz Truss’un uluslararası anlamda ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda çalışmış olduğunu vurguladı. Konsolosluk, aynı zamanda “Neçirvan Barzani’nin ziyareti şu anda ekonomik ve ticari ilişkilerin konuşulması için büyük fırsat” değerlendirmesinde bulundu.

Lis Truss, kabine değişikliğinden önce İngiltere Uluslararası Ticari İşler Bakanı olarak görev yapıyordu.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, resmi Twitter hesabı üzerinden bir tebrik mesajı yayınlamış, Truss'u kutlamıştı.