Mesrur Barzani: KDP, kurulduğu günden beri Kürtlüğün partisi olmuştur

4 saat önce
Etiketler Mesrur Barzani KDP Kürdistan Demokrat Partisi (KDP)
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani, KDP’nin 78’inci kuruluş yıldönümüne dair mesajında “Kürt kurtuluş hareketinin öncülüğünü üstlenen KDP, Nemir Barzani önderliğinde kurulduğu ilk günden itibaren Kürdistan'da her zaman Kürtlüğün, yurtseverliğin ekolü ve tüm bileşenlerin partisi olmuştur” dedi.

Bugün, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) kuruluşunun 78’inci yıldönümü.

Gün vesilesiyle liderler mesaj yayınladı.

Başbakan ve KDP Genel Başkan Yardımcısı Mesrur Barzani mesajında Kürdistan Demokrat Partisi'nin, Kürt halkının kazanım elde etmesinde öncü role sahip olduğunu kaydetti.

KDP’nin Kürdistan halkının umudu olduğunu belirten Başbakan Barzani, “Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) kuruluşunun 78'inci yılı ve Başkanımız ve ulusal liderimiz Sayın Başkan Barzani'nin doğum yıldönümü vesilesiyle, Sayın Başkanımızı ve KDP'nin tüm üye ve destekçilerini yürekten kutluyorum” dedi.

“Kürt kurtuluş hareketinin öncülüğünü üstlenen KDP, Nemir Barzani önderliğinde kurulduğu ilk günden itibaren Kürdistan'da her zaman Kürtlüğün, yurtseverliğin ekolü ve tüm bileşenlerin partisi olmuştur” ifadelerine yer verilen mesajda, “KDP, bölgenin en büyük, en güçlü ve en etkilisi olup, Kürt halkının anayasal yapısının korunmasında ve ulusal kazanımlarının elde edilmesinde önemli ve etkili bir role sahiptir” denildi.

20 Ekim’de yapılacak seçime de değinen Başbakan, “KDP’nin her zaman olduğu gibi Kürdistan'da birinci ve lider güç olması için KDP üye ve destekçilerinin Kürdistan parlamento seçimlerine tüm coşku ve bağlılıklarıyla katılmalarını bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli