KDP’nin kuruluş yıldönümüne ilişkin Başkan Neçirvan Barzani’den mesaj

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, KDP’nin 78’inci kuruluş yıldönümüne ilişkin mesajında “16 Ağustos'u saygıyla anıyoruz. KDP’nin Kürt halkının mücadelesinde, devriminde ve başarılarında büyük rolü vardır” dedi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), 78 yıl önce bugün kuruldu. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle liderler mesaj yayınladı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve KDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani mesajında Kürdistan Demokrat Partisi'nin, Kürdistan kurtuluş hareketine öncülük ettiğini kaydetti.

“Kürdistan Demokrat Partisi'nin kuruluşunun 78. yıldönümünde Kürdistan şehitlerinin ruhlarını saygıyla anıyor, ailelerine selam gönderiyoruz. Kürdistan halkının lideri ve KDP’nin kurucusu Nemir Barzani'yi, tüm yoldaşlarını, KDP ve Kürdistan kurtuluş hareketinde mücadele eden, fedakarlık yapan tüm kahramanları saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullanan Neçirvan Barzani, “Başkan Mesud Barzani'yi, KDP’nin liderliğini, tüm organlarını, üyelerini, destekçilerini ve kitlelerini, kahraman Peşmergeleri ve tüm Kürt halkını yürekten kutluyorum. Partimize ve tüm Kürdistanlılara aralıksız devam eden mücadelede başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Neçirvan Barzani, mesajının devamında ise KDP’nin kurulduğu günden beri Kürdistan’da özgürlük ve refah için Kürt hareketinin lideri olduğunu kaydetti.

“Kürdistan Bölgesi, Irak ve bölgenin büyük gelişmeler ve zorluklarla karşı karşıya olduğu bir dönemde 16 Ağustos'u saygıyla anıyoruz. KDP’nin Kürt halkının mücadelesinde, devriminde ve başarılarında büyük rolü vardır” ifadelerine yer verilen mesajın devamında ise şöyle denildi:

“KDP, mücadele geçmişiyle, fedakarlıklarıyla ve başarılarıyla her zaman gurur duymaktadır ve Kürt halkının inancı ve güveniyle daha parlak bir gelecek için çalışmaktadır.

Bu nedenle her alanda çağın gelişmelerine göre kendini sürekli yenilemeli, yönetim tecrübesini geliştirmeli, kurumları ve milli ruhu güçlendirerek herkesin özgürlük ve refah mücadelesinde ısrar etmelidir.”