Başkan Barzani: KDP ne kadar güçlü olursa Kürdistan da o kadar güçlü olur

Erbil (Rûdaw) – Başkan Mesud Barzani, KDP’nin kuruluş yıldönümüne ilişkin mesajında “KDP, Kürdistan halkının başarılı olması ve Kürdistan halkının meşru davasının her zaman korunması ve güçlü olması için kurulmuştur” ifadelerine yer verdi.

Bugün, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) kuruluşunun 78’inci yıldönümü. Gün vesilesiyle liderler mesaj yayınladı.

KDP Genel Başkanı Mesud Barzani, konuya dair mesajında, partinin Kürt halkını özgürleştirmek ve Kürt halkına hizmet etmek amacıyla kurulduğunu söyledi.

Başkan Barzani, KDP’nin halkının refahını sağlamak ve Kürt halkının meşru davasını her zaman korumak ve güçlendirmek için kurulduğunu belirterek "Tüm partililerin tarihine, partisinin fedakarlığına ve şehitlerin kanına sahip çıkmaları ve Kürdistan'a hizmet etme ve güçlendirme görevini en iyi şekilde yerine getirmeleri gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

"KDP'nin kurulması bir zorunluluktu"

Başkan Mesud Barzani, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Kürdistan Demokrat Partisi'nin kuruluşunun 78. yıldönümü vesilesiyle tüm KDP kadrolarını, üyelerini ve destekçilerini tebrik ediyorum.

Şehitlerin gururlu ailelerini, kahraman Peşmergeleri, Kürdistan'ın tüm katman ve bileşenlerini tebrik ediyorum.

Kürdistan'ın tüm düşmanlarının ve işgalcilerinin, Kürdistan'ı engellemeye ve Kürdistan halkının devrimi ve özgürlüğünü yok etmeye çalıştığı bir dönemde, Nemir Barzani önderliğinde 16 Ağustos 1946'da KDP'nin kurulması, Kürt halkının çalışma ve direnişinin devamı açısından tarihi bir zorunluluktu.

KDP, kurulduğu günden bu yana Kürdistan halkının demokratik ve ulusal hedeflerine ulaşması için Kürdistan halkının elinde bir araç olmuştur.

KDP'nin kuruluşunun 78. yıldönümünde, KDP'nin Kürdistan halkının kurtuluşu ve Kürdistan halkına hizmet etmek için kurulduğunun altını çizmek istiyorum. Kürdistan halkının başarılı olması ve Kürdistan halkının meşru davasının her zaman korunması ve güçlü olması için kurulmuştur.

Bunun için tüm KDP'lilerin, partilerinin tarihinin büyüklüğü, fedakarlıkları ve şehitlerinin bilincinde olmaları ve Kürdistan'a hizmet konusunda görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri gerekmektedir.

Kürdistan halkının tüm dostları ve düşmanları biliyor ki, KDP ne kadar güçlü olursa Kürdistan da o kadar güçlü olur."