PKK'nin üst düzey ismi hayatını kaybetti

5 saat önce
Etiketler PKK TSK HPG Ender Budancer Zap Avaşin Basyan Avaşin-Basyan Pençe-Kilit Operasyonu
A+ A-

Haber Merkezi – HPG’nin üst düzey ismlerinden "HPG Komuta Konseyi Üyesi” olduğu belirtilen Ender Budancer’in Zap’ta hayatını kaybettiği bildirildi. 

PKK’nin askeri kanadı HPG’den yapılan yazılı açıklamada, Budancer’in 21 Haziran 2024’te Kürdistan Bölgesi topraklarında bulunan Zap alanında yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Muş-Malazgirt doğumlu Budancer’in 1994’te örgüte katıldığı, Dersim, Şengal alanlarında bulunduğu ve “Zap Eyalet Komutanlığı” yaptığı kaydedildi.

Öte yandan Budancer’in son olarak “Medya Savunma Alanları Sevk İdare Komutanlığı ve HPG Komuta Konseyi Üyesi” olduğu ifade edildi.

Budancer’in yanı sıra “Sara Tolhildan” kod adlı Leyla Aykut’un da hayatını kaybettiği belirtilerek kimlik bilgilerine yer verildi.

Aykut’un Adana’da doğduğu, doktor olduğu ve 2014 yılında örgüte katıldığı belirtildi.

Budancer ve Aykut’un ölümüne ilişkin ise “TSK'nın üssüne yönelik fedai saldırıda hayatını kaybettikleri” aktarıldı.

Kürdistan Bölgesi’ndeki operasyonlar

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 28 Mayıs 2019'da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde başkent Erbil’in Soran ilçesindeki Hakurk bölgesinde Pençe Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu.

Bir yıl sonra ise 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla karadan operasyon başlattığını açıkladı.

Operasyon kapsamında TSK unsurları sınırdan kilometrelerce içeri geçip askeri üs kurdu.

Ardından TSK 23 Nisan 2021’de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla karadan operasyon başlattı.

Son olarak TSK, 17 Nisan 2022'de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Zap, Avaşin-Basyan’da “Pençe-Kilit” adıyla havadan ve karadan operasyon başlatmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli