Liderler KDP’nin 76. kuruluş yıldönümünü kutladı

Erbil (Rûdaw) – Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) 76’ıncı kuruluş yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, “Tüm partilileri güçlü irade ve umut sahibi olmaya davet ediyorum. Çünkü KDP tüm Kürdistan halkı için irade, umut ve güçtür” dedi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), 76 yıl önce bugün, 16 Ağustos 1946 tarihinde Mele Mustafa Barzani liderliğinde Kürdistan Cumhuriyeti’nin başkenti Mahabad’da kuruldu. Ölümsüz lideri Mele Mustafa Barzani KDP’nin kuruluş kongresinde parti başkanlığına seçildi.

KDP'nin kurulduğu tarihte ayrıca, Mesud Barzani, Mahabad'ta dünyaya geldi.

Başkan Mesud Barzani, KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani birer mesaj ile partinin kuruluğunun 76’ıncı yıldönümünü kutladı.  

Partinin kuruluş yıldönümü vesilesiyle şehit ailelerini, Peşmerge’yi, partinin kadro ve taraftarları ile Kürdistan halkını kutlayan Mesud Barzani mesajında şu ifadelere yer verdi:

“16 Ağustos vesilesiyle partinin üye ve taraftarlarına mesajım şudur; KDP ölümsüz Barzani'nin izinde hareket eden bir dava ve değerler partisidir, Kürt halkının umududur. Bu nedenle tüm KDP’liler, parti tarihinin, fedakarlıklarının ve şehit kanlarının ne kadar yüce olduğunun bilincinde olmalı, Kürdistan'a hizmet ve güçlendirme görevini en iyi şekilde yerine getirmelidir. Tüm partilileri güçlü irade ve umut sahibi olmaya davet ediyorum. Çünkü KDP tüm Kürdistan halkı için irade, umut ve güçtür.”

“KDP her zaman ulusal, barışçıl ve demokratik bir inanca sahip olmuştur”

Neçirvan Barzani de mesajında, Başkan Mesud Barzani'yi, parti liderliği, kadro ve taraftarları ile tüm organlarını, şehit ailelerini, Peşmergeyi kutladı.

Barzani, “Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) kuruluşunu anmak, KDP önderliği ve bayrağı altında özgürlük ve kurtuluş mücadelesi veren Kürdistan halkının mücadelesine ve fedakarlıklarına saygı ile bu tarihi devrimci ve sivil direnişi sahiplenmektir” dedi.

KDP’nin ölümsüz Barzani'nin önderliğinde, Kürt halkının hayallerini ve umutlarını siyasi programa dönüştüren bir grup tarafından, zor bir dönemde tarihi bir zorunluluk olarak kurulduğunu belirten Neçirvan Barzani, “Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) her zaman ulusal, barışçıl ve demokratik bir inanca sahip olmuştur. Uzun yıllara dayanan tecrübesi, barış içinde bir arada yaşama, karşılıklı kabul ve hoşgörünün siyasi kültürünün temel ilkeleri olduğunu kanıtlamıştır. Tüm etnik ve dini farklılıkların haklarını savunmak KDP’nin değişmez kararıdır ve bu uğurda büyük bedeller ödemiştir” ifadesini kullandı.

Barzani mesajının sonunda, “Bugün Kürdistan'da zorluklarla yüzleşmek, anayasal kazanımları korumak ve daha iyi bir geleceğe doğru ilerlemek için siyasi tarafların ve bileşenlerin her zamankinden daha fazla birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Ülkeyi siyasi çıkmazdan çıkarmak için Irak siyasi partileriyle de işbirliği yapmalıyız” dedi.

“KDP tereddütsüz ve aralıksız Kürdistan özgürlük mücadelesine öncülük etti”

Başbakan Mesur Barzani de KDP’nin 76’ncı kuruluş yıldönümü ve Başkan Barzani’nin doğum günü vesilesiyle parti liderliğini, üye, taraftar ve dostlarını kutladığı mesajında, KDP’nin tereddütsüz ve aralıksız Kürdistan özgürlük mücadelesine öncülük ettiğini, Kürt halkının ulusal haklarını güvence altına almak ve kazanımlarını korumak için mücadeleye devam ettiğini söyledi.

“Ne zaman Kürdistan’a yönelik bir tehdit baş gösterse, KDP, Kürdistan’ın şanını korumak için her zaman olduğu gibi ön cephede yer almıştır” diyen Barzani, KDP’nin ön cephelerde Peşmergelerle birlikte vatanı savunan ve Kürdistan’ın şanını yüceltmek için mücadele eden bir lider ve Başkan’a sahip oldukları için gururlu olduklarını belirtti.

Mesrur Barzani, “Kürdistani bir partisi olarak KDP’nin şanlı tarihinin bir diğer gururu da, Kürdistan'da her zaman insan haklarını, tüm etnik ve dini toplulukların haklarını savunması, Kürdistan'daki tüm sınıf ve toplulukların haklarını her zaman savunmasıdır. Bu uğurda KDP barış içinde bir arada yaşama kültürünü teşvik etmek ve Kürdistan'da hoşgörü kültürünü derinleştirmek için çalışacaktır” dedi.