Mardin'de husumetli aileler 3 bin kişinin katıldığı yemekte barıştı

Haber Merkezi - Mardin'in Derik ilçesinde iki aile arasında yaşanan gerginlik 3 bin kişinin katıldığı yemekte barışla sonuçlandı.

Derik’te kırsal Ilıca (Germik) Mahallesi’nde ikamet eden Ruto Aşiretine mensup akraba Karataş ile Kömürcü aileleri arasında 1 yıl önce, 1 kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından başlayan husumet, birlikte yenen 3 bin kişinin katıldığı barış yemeği ile sonlandı.

Yerel Derik Sesi sitesinin haberine göre, akraba iki aile arasında yaşanan gerginliğin ortadan kaldırılması için kanaat önderlerinin girişimlerinin sonuç vermesi üzerine iki ailenin ileri gelenleri bir araya getirildi.

Ilıca Mahallesi’nde gerçekleştirilen barış buluşmasına Derik Kaymakamı Hicabi Aytemur ile AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, Derik İlçe Başkanı Süleyman Karahan Mazıdağı İlçe Başkanı Zeki Yetiştiren ile yörenin ileri gelen kanaat önderleri katıldı.

Kur’an tilavetinin okunmasıyla başlayan barış buluşmasına katılan misafirlerin yaptığı konuşmaların ardından akraba olan Karataş ailesinden Piro Karataş ile Kömürcü ailesinden Abbas Kömürcü, bir araya gelip tokalaştı.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hicabi Aytemür, barış olmadan insanlığın olmadığını belirterek, “Barışa vesile olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Kanaat önderi Şeyhmus Necimoğlu da, iki aile arasında ikinci bir olayın yaşanmaması için çok çaba sarf ettiklerini söyledi.

Ilıca Mahallesi Muhtarı Esat Karataş ise, iki aile arasındaki husumetin barışla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu vesileyle 50 kuzu kestik. 6 dev kazanda kaynadı, konuklara ikram edildi. 3 bin kişi civarında bir katılım sağlandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

3 bin kişinin katıldığı yemekte 50 küçükbaş kesilerek davetlilere ikram edildi.