Ezidiler ve Türkmenler için birer mülteci kampı

16-08-2014
Rûdaw
Etiketler afad ışid ezidi türkmen kürdistan türkiye
A+ A-
Haber Merkezi – Türkiye, IŞİD saldırıları nedeniyle Şengal’den (Sincar) kaçan Ezidiler için 16 bin kişilik, Türkmenler için ise 20 bin kişilik kamp kuruyor. 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Irak - Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün saldırıları nedeniyle evlerini terkeden Ezidiler için Kürdistan Bölgesi’nin Zaho kentinde 16 bin kişilik, Türkmenler için de Duhok'a 15 kilometre mesafedeki Şareyn'de 20 bin kişilik kamp yapacak.

Ezidiler için kurulacak kampın Duhok Valiliği, Türkmenler için kurulacak kampın ise Kızılay ve AFAD tarafından yönetileceği bildirildi.
Bu arada, AFAD koordinasyonuyla, Irak'taki çatışmalar sonrası evlerini terk etmek zorunda kalanlara bugüne kadar 109 tırlık yardım malzemesi gönderildiği bildirildi.

Bu kapsamda, TİKA, Türk Kızılayı, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının da insani yardımları AFAD'ın koordinasyonuyla Irak'a ulaştırıldı.

Öte yandan, bölgedeki yardımların koordinasyonu amacıyla da Şırnak'ın Silopi ilçesinde sıfır noktasında İnsani Yardım Koordinasyon Merkezi kuruldu.

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, insani krizin çıktığı ilk günden bu yana Türkiye'nin yardımlarıyla Irak halkının yanında olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ayrım yapmadan Türkmen, Kürt ve Arap ailelere yardım elini uzattığını vurgulayan İnam, "Burada büyük bir insani kriz yaşanıyor. Irak'ta, Birleşmiş Milletler'in (BM) rakamlarına göre 1 milyon 200 bin insan yerlerinden edildi. Sıkıntı büyük. Elimizden geleni yapacağız" dedi. (Kaynak: AA)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli