KDP’nin üst düzey yetkilisine bombalı saldırı: ‘Arkasında PKK var’

2 saat önce
Etiketler Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi PKK KDP Bombalı saldırı Ekrem Salih
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, Pazartesi günü Kelar ilçesinde üst düzey KDP yetkilisi Ekrem Salih'e düzenlenen saldırıdan PKK'yi sorumlu tuttu.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, Süleymaniye’nin Germiyan İdaresinin merkezi Kelar’da Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Kelar İlçe Örgütü Başkanı Ekrem Salih’in aracında bomba yerleştirmek üzere düzenlenen saldırının PKK tarafından yapıldığını belirtti.

Konseyden konuya dair yazılı açıklama yapıldı.

“Saldırıda KDP’nin üst düzey isminin doğrudan hedef alındığı” aktarıldığı açıklamada “PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi partilerin üyelerini ve kadrolarını öldürmeye çalıştığı” belirtildi.

Açıklamada, “PKK, önceki senelerde de Kürdistan’daki güçlerin üyelerini ve vatandaşları hedef almış ve bir kısmı da şehit olmuştur. PKK bununla da kalmamış, Kürdistan Bölgesi’ndeki pazarları yakmıştır. Kürdistan Bölgesi’ne ve ticaret yapan insanlara büyük zarar verilmiştir” denildi.

Devamında ise uyarıda bulunulan açıklamada, “PKK'nin bu faaliyetleri, bölgenin geleceğini tehlikeye atmaktadır. Bu eylemlerin devam etmesi, cevapsız kalmayacaktır ve her türlü sonuçtan örgütün liderliği sorumludur” denildi.

Ne olmuştu?

Süleymaniye’nin Germiyan İdaresinin merkezi Kelar’da Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Kelar İlçe Örgütü Başkanı Ekrem Salih’in aracında dün saat 09:50 sularında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle bazı evlerin camları kırıldı.

Park halindeki araç patlamadan sonra alev alarak küle döndü.

Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı.

Olay hakkında soruşturma başlatılırken patlamanın araca daha önceden yerleştirilmiş bir bombadan kaynaklanmış olabileceğinden şüpheleniliyordu.

Rûdaw'a konuşan KDP’li Salih’in komşusu bir görgü tanığı “Evde uyuyordum. Aniden büyük bir patlama sesi duydum ve bahçeye fırladım. Evimin camlarının kırıldığını ve aracın bir parçasının bizim bahçeye düştüğünü gördüm. Patlama o kadar şiddetliydi ki deprem oldu sandım” demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli