Başkan Neçirvan Barzani'den KDP'nin Kelar Sorumlusuna telefon: Olay araştırılıyor

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani KDP’nin Kelar Sorumlusuna yönelik dün suikast girişiminde bulunanların adalet önüne çıkarılması için ilgili kurumların olayı araştırdığını söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, dün evinin önünde suikast girişiminden kurtulan  Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) 22. Şube Başkanı Süleymaniye Germiyan İdaresi KDP Kelar 22. Şube Başkanı Ekrem Salih'i ile telefonda görüştü.

Başkanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre; Neçirvan Barzani, Salih’inin durumunu sordu, olay hakkında bilgi aldı, kendisine ve yaralı arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Saldırıyı “terör girişimi” olarak niteleyen Barzani “Her türlü terör saldırısı ve siyasi terör girişimini” kınadığını kaydetti.

Neçirvan Barzani olayın açığa çıkarılması, faillerinin bulunarak, adaletin önüne çıkarılması için ilgili kurumların olayı araştırdığını dile getirdi.

Pazartesi günü (dün) sabah saat 09.22'de KDP Kelar Sorumlusu Ekrem Salih'in evinde bir Peşmerge ve şoförüyle birlikte işe gitmeye çalıştığı sırada otomobilinde patlama meydana geldi. Güvenlik kameralarındaki görüntülerde aracın daha önceden yerleştirilen bir patlayıcının infilak ettirmesiyle kısa sürede alev aldığı görülüyor.