Başbakan Mesrur Barzani’den KDP yetkilisine yönelik saldırıya ilişkin açıklama

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani Süleymaniye’nin Germiyan idaresinde Kelar KDP Sorumlusuna yönelik saldırıyı kınayarak "İlgili kurumların bu terör eyleminin faillerini ortaya çıkarmaya çalışması gerekiyor” çağırısında bulundu.

Başbakan Mesrur Barzani dün aracına bomba yerleştirilen ve son anda kurtulan Kelar KDP 22. Şube Başkanı Ekrem Salih’e yönelik saldırıyı kınadı.

Başbakan suikast girişiminin aydınlatılması gerektiğinin altılı çizerek "İlgili kurumların bu terör eyleminin faillerini ortaya çıkarmaya çalışması gerekiyor” çağırısında bulundu.

Saldırıyı “terörist bir saldırı” olarak niteleyen Başbakan, "Bu korkakça girişimlerin arkasında kim varsa, sonuçlarının sorumluluğunu üstlenecek ve adalet önüne çıkarılacaktır" dedi.

Ne olmuştu?

Dün saat 09.22 sularında Kelar KDP 22. Şube Başkanı Ekrem Salih aracına bindiği esnada bir patlama olmuş ve ardından alev alan araç küle dönmüştü. 

Saldırıdan yara almadan kurtulan Ekrem Salih yaptığı açıklamada, aracına yerleştirilen bir bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığını söyledi.

Salih ”Saldırının bir grup ya da grupların arkasında olduğu bir terör saldırısına benzemektedir. Çünkü uzman bir el tarafından yapıldığı anlaşılıyor” şeklinde konuştu.

Patlamanın kendisinin oturduğu tarafta meydana geldiğine işaret eden Salih, hızlı bir şekilde hareket ettikleri için otomobilde yanarak can vermekten saniyelerle kurtulduğunu söyledi.

Hiçbir taraf ve ya kişiye ilişkin şüphelerinin olmadığını belirten KDP’li isim “Emniyet güçlerinin soruşturma sonuçlarını bekleyeceğiz” dedi.