Çiftçiler Kızıltepe-Nusaybin kara yolunu trafiğe kapattı

Haber Merkezi - Mardin’de DEDAŞ’ın elektirik kesintilerini protesto eden köylüler Kızıltepe-Nusaybin yolunu trafiğe kapattı.

Son günlerde özellikle Mardin ve Urfa’daki elektrik kesintileri halkın tepkisine neden oluyor.

Mardin'in Nusaybin ve Artuklu ilçelerine bağlı köylerde elektrik kesintisi yaşadıkları gerekçesiyle bir grup, Gundê Semho (Tilkitepe) mevkisinde traktörlerle İpek Yolu'nu çift yönlü trafiğe kapatması sonucu yolda uzun kuyruklar oluştu.

Yaklaşık bir saat ulaşıma kapalı kalan kara yolu, jandarmanın çiftçileri ikna etmesi sonucu yeniden trafiğe açıldı.

DEDAŞ’ın elektirik kesintilerinden dolayı mağdur olan köylülerin özellikle salgın sürecinde ekinleri kurumuş, hayvanları telef olmuştu.

Urfa’da da bugün HDP’li vekillerin katıldığı protestoda Urfa DEDAŞ Müdürlüğüne siyah çelenk bırakılmıştı.

Çiftçiler, DEDAŞ’ın keyfi uygulamalarla elektrikleri kestiğini ve yüksek faturalar kestiğini belirtiyor.

Birçok ilde yaşanan bu elektrik kesintileri Meclis gündemine de taşındı. HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan konuyla ilgili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in cevaplamasıyla istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi.

Önergede, sorunların yaşandığı illerdeki çiftçilerin sulama amaçlı kurulan trafolarının borç gerekçesiyle söküldüğü, tarımsal destekleme paralarına elektrik borcuna karşılık el konulduğuna yer verildi.

CHP’li Mahmut Tanal da DEDAŞ’ı yüksek faturalar, çiftçilere ait trafoların haczi, elektrik kesintileri ve elektrik altyapısını yenilememesi nedeniyle Kamu Denetçiliği Kurumuna (Ombudsmanlık) şikayet etmişti.

Mahmut Tanal ayrıca Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuyu gündeme taşımıştı.