Munzur Baba'ya ziyaretçi akını

16-07-2019
Ali Haydar Gözlü
Munzur Baba Gözeleri
Munzur Baba Gözeleri
Etiketler Dersim Munzur Baba
A+ A-

Dersim (Rûdaw) - Dersim'in önemli inanç merkezi ve turistlik yerlerinden biri olan Munzur Baba Gözeleri'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

 

Kent merkezine 80, Ovacık (Pulur) ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Ziyaret köyünde bulunan ve Munzur Çayı'nın ana kaynağını oluşturan Munzur Baba Gözeleri, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı.

 

Munzur Dağları’nın eteklerindeki kayaların arasından çıkan sularıyla etkileyici bir görünüme bürünen Munzur Baba Gözeleri, çevresindeki bitki örtüsü çeşitliliği ve şelaleleriyle görenleri hayran bırakıyor.

 

İlçede kültür, doğa ve inanç turizminin gözde yerlerinden biri olan Munzur Baba Gözeleri, bir yandan kutsal mekan olması itibariyle yöre halkı tarafından korunurken, diğer yandan da bu mevsimin güzelliğini yaşamak isteyen yerli ve yabancı turistler tarafından günü birlik ziyaret ediliyor.

 

Yoğun olarak çevre illerden gelerek Munzur Baba'nın el değmemiş doğası, kırk gözeden fışkıran süt beyazı rengindeki suları ve doğal şelalelerini gezen vatandaşlar piknik yaparak hafta sonu tatilinin keyfini çıkardı.

 

Diyarbakır'dan Munzur Baba ziyaretini görmek için geldiğini ifade eden Yeliz Ser, "Munzur Baba'ya ilk kez geliyorum, burası çok güzel bir mekân ve çok temiz, suyu çok güzel insanları çok iyi, çıralarımızı yaktık dualarımızı ettik, her şey çok güzel” dedi.

 

Hafta sonları sürekli Bingöl'den Dersim'e geldiğini belirten Abdurrahman Dervişoğlu ise, “Ekibimizle Bingöl'den geldik, biz inşaatçıyız. Hafta sonu nedeniyle buraya geldik, dünyada Munzur gibi bir yer yok. Suyu çok soğuk ve güzel, fırsat buldukça buraya geliyoruz” diye konuştu.

 

Sinan El adlı başka bir turist de, “Urfa'dan geldim Munzur görmek istiyordum, geldim gördüm çok güzel çok sevdim" ifadelerini kullandı.

 

Munzur Vadisi’nde yapılması planlanan barajların durdurulmasını isteyen Mardinli Şerif Deniz, sözlerine şunları ekledi:

 

“Mardin'nin Kızıltepe ilçesinden buraya ilk kez geliyorum Dersim’e, buradaki doğayı gördüm, insanları ve kültürünü gördüm, misafirperver insanlar çok beğendim.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli