Feyli Kürtler: Kürdistan devletinden yanayız

16-07-2017
Rûdaw
İsra Muhammed taleplerini anlattı
İsra Muhammed taleplerini anlattı
Etiketler Feyli Kürtler Referandum Bağımsızlık
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Feyli Kürtler, bağımsız Kürdistan’dan yana olduklarını ve Erbil’in, Feyli Kürtlere yönelik saldırılarla ilgili tavır sergilemesi gerektiğini belirtiyor.

 

Rûdaw TV haber bültenine bağlanan Feyli Kürtler Örgütü Sorumlusu İsra Muhammed, Bağdat’te Feyli Kürtlere yönelik tehditlerle ilgili şunları söyledi:

 

“Bağımsızlık referandumunun 25 Eylül’de yapılacağının ilan edilmesinden sonra, ilk başta sivillerden, sonra da merkezi hükümet yetkililerinden Feyli Kürtlere yönelik tehditler başladı. Sürekli tehditler alıyoruz.

 

Bağdat’taki Feyli Kürtler, kentten çıkarılma, yağma hatta ölüm tehditleriyle karşı karşıya. Bu da bizi kaygılandırıyor. Bu yüzden Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin, tehditler karşısında tavır göstermesi gerekiyor.”

 

Dışlandıkları hissine kapıldıklarını söyleyen İsra Muhammed, “Biz kendimizi Kürt olarak görüyoruz ve hiçbir Feyli Kürt kendisine Arap denmesinden hoşnut olmaz. Bununla birlikte Kürdistan’ın bağımsızlığından ve Kürdistan devletinden yanayız. Kürdistan referandumuyla ilgili karar verildi ancak Feyli Kürtlerle ilgili bir plan yapılmış değil. Oy verme konusuyla ilgili bir plan, program belirlenmeli” dedi.

 

Bağımsızlık ilan edildikten sonra Feyli Kürtlerin Kürdistan’a yerleşmesi için bir planlama yapılması gerektiğini söyleyen İsra Muhammed, bu kişilerin Kürdistan’dan kimlik alması, ev ve araba satın alabilmesi için düzenleme yapılmasını istedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli