Halkta Şii milis korkusu

16-06-2015
Rûdaw
Etiketler Karatepe Şii Milis
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) – Diyala kentine bağlı Karatepe nahiyesi Emniyet Müdürü Kerim Seid, Şii Heşdi Şabi milislerlerinden halk korkuyor. Çünkü milisler suçlu ve  masumları aynı kefeye koyuyor” dedi.

 

Bağdat, Amerikan vatandaşı bir IŞİD mensubunun Diyala kentine bağlı Karatepe nahiyesinde öldürüldüğünü duyurdu. Ancak Karatepe nahiyesi emniyeti tarafından yapılan açıklamada öldürülen kişinin IŞİD’le bir ilgisinin olmadığı belirtildi.

 

Rûdaw’a konuşan Karatepe Emniyet Müdürü Kerim Seid ise, öldürülen Sair Şevket İbrahim’in daha önce El Kaide üyesi olduğunu ve 2007 yılında bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldığını açıkladı.

 

Irak Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Alınan istihbarat doğrultusunda  Karatepe nahiyesine bağlı Sediyate köyünde konuşlanan IŞİD mensuplarına operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda Sair Şevket İbrahim Ubeydi ve birkaç örgüt mensubu öldürüldü, bazı kişiler de yaralı olarak yakalandı” denildi.

 

Kerim Seid, Şair Şevket’in daha önce,  Kifri, Kelar ve Karatepe nahiyeleri ile Kerkük’e gidip geldiğini ancak IŞİD’le ilgili bir soruşturmaya tabi tutulmadığını ancak Şii milisler tarafından Karatepe’de başlatılan operasyonda öldürüldüğünü belirtti.

 

Seid, “Bize ulaşan bilgilere göre  Şair öldürüldüğünde üzerinde silah veya para bulunmadı. Heşdi Şabi’nin gittiği yerde halk korkuyor. Çünkü milisler  suçlu ve  masumları aynı kefeye koyuyor’’ dedi.

 

Diyala kentine bağlı.Karatepe nahiyesi, tartışmalı bölgeler olarak bilinen 140’ıncı madde kapsamında bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli